Komentari za tekst "Evo kako je moguće da žena ne zna da je trudna"

Komentara
129
Ostavite komentar
Draga imenjakinjo, predlažem ti da konsultuješ nekog dobrog endokrinologa. Ja imam policistične jajnike i imala problem sa gojaznošću. Uradila ogtt test sa insulinemijama gde mi je konstatovana insulinska registracija, dobila terapiju siofor, i evo me u 18. nedelji trudnoće. Imam starijeg sina od nepune četiri godine, a kad smo hteli drugo dete malo je potrajalo, ali onda sam otišla na ove preglede, dobila terapiju i sad polako guramo. Želim ti da tiše tvoja želja što pre ostvari!
Bez brige, danas se zene masovno u vasim godinama odlucuju tek za prvo dete. Policisticne jajnike ima skoro svaka zena, svaka druga je gojazna, holesterol je danas kao dobar dan, i nije ni cudo kakva nam je hrana danas. Samo idite kod doktora i radite na tome, rezultati nece izostati ;)
Ovaj tekst nista posebno nije rekao. Sve u svemu - neznanje, neobrazovanje, nesvest, ne vodjenje racuna o sebi, itd... Ko je seksualno aktivan i ne koristi kontracepciju na pravi nacin ili ne koristi vise sredstava - zna sta moze da ocekuje. Takodje, zna se da kucni testovi za trudnocu nisu neko merilo, vec laboratorija i beta hcg... Moja sestra je 3 meseca imala menstruaciju, dobijala na vreme, ali je bila trudna. Ali je prvog meseca videla da to nije menstruacija kao ona uobicajena, otisla kod doktora, i u laboratoriju, i to je bilo to. Da su zene malo vise informisane - nema sanse da bi mogla da im se prikrije trudnoca!
Odgovor za Anu ispod - nije imala ciklus i mislila je da ne moze da zatrudni? Eto jos jednog odlicnog primera neobrazovanosti. To mi je na nivou onih koje misle da ne mogu ostati trudne ako imaju seks za vreme menstruacije. Zaboga, menstruacija je nebitna stvar ako zena ovulira, puca joj folikul jajne celije, itd... Ja bih sve to vratila nazad u skolu, pa uvela seksualno obrazovanje.
bravo,potpisujem svaku rec ,pobogi 21je vek
Sta je ovde za minuse? Ziva istina. Stvarno moras biti primitivan i da ne vodis racuna o sebi da bi dosao do toga da ne znas da si trudna.
Nisi u pravu, naravno da nekada utice i neobrazovanje i nekultura i neobavestenost ali nije svaki put tako. Npr,moja prrijateljica se porodila i cim je imala prvi odnos nakon mesec dana zatrudnela je ali nije znala jer nije imala ciklus( a nije ga imala ni sa prvim detetom sve dok je dojila) Jednog dana smo sedele na rucku i samo je odskocila i rekla jao imam dete u stomaku, svi je gledamo u cudu( pomislih al je skrenula)Kada je otisla kod doktora ustanovili su da je 6 mesec.
Apsolutno se slazem sa tobom. I pored ovog teksta ne mogu da shvatim da se do samog porodjaja ne zna za trudnocu. Kada se samo setim pomeranja i udaranja bebe u stomaku u 7mesecu ili pred porodjaj. Ma dajte, iz koje ste pecine izasle.
Interesantno da je komentar dobio minuse a skroz je na mestu.Ko ima seks i ima osnovnu kulturu odlaska kod lekara,sigurno ne moze da ne zna da je trudna!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »