Komentari za tekst "Evo kako je moguće da žena ne zna da je trudna"

Komentara
129
Ostavite komentar
Ok rekla si da ne osudjujes,ali si ipak iznela svoje osudjujuce misljenje. Nisi jedina koja misli da se nosi ziv stvor i kako to nisu osetile,ali tim zenama treba pomoc i sigurno im nije bilo svejedno to sto nisu znale da su trudne. Dakle,treba da saosecamo sa njima a ne da se pitamo pa kako to ovo ono.Toliko negativnih komentara... 20% od svih komentara su ohrabrujuce,a ostali su osudjujuci komentari zenama koje nisu znale da su bile trudne ili cak i sada koje ne znaju da su trudne.
E da mi je da upoznam neku koja svaki mesec ide kod ginekologa!!! Pa ja ne mogu da zakazem pregled po tri meseca!!!
Gin kod koje ja idem 7 godina radi bez zakazivanja. Samo odes. U Odzacima u domu zdravlja. Jeste da se naceka u redu, zena ima jako puno pacijentkinja ali je uvek ljubazna i strucna.
ja sam napisala da ne osudjujem.
Draga Jelena, ja sam moju bebu osetila pre 16-te nedelje, ni ja ne opravdavam to sto nisu znale da su trudne,ali nije lepo da se osudjuju drugi ljudi. Da bi se vama ovo desilo,kako bi vi reagovale na ove osudjujuce komentare? Sigurno ne bi ste bile ravnodusne.
ja sam saznala u 9-oj nedelji ,imala sam mucnine i prekid ciklusa uradili test pa kod gin na uz .ja sam srednje gradje 71 visoka 58 kg samo je stomak bio od mene posle u 7-mom mesecu grudi jer je krenuo da mi curka kolostrum i guza noge nista.
Nina uopste niste osecali bebu?
Jelena, to je ipak ono kako je vama licno bilo. Npr. moja prijateljica, pa moja kuma, i na kraju ja - mi nismo imale stomake, u osmom mesecu je svakoj delovao stomak "nateceno", ali ni najmanje trudno. U 9.mesecu je kao narastao stomacic, ali u obicnim sirim majicama nijedna od nas nije izgledala trudno. Niti je ijedna imala simptome koje vi pominjete. Bebe bile 3500, 3800, 3700 :) A sve smo mrsavice, pa se opet nije videlo. Ali se sa vama slazem u potpunosti da trudnoca NE moze da se sakrije osim u slucaju da bas bas ne vodite racuna ni o cemu. Imali simptome ili ne! Mislim da je 3 meseca krajnja granica da otkrijete trudnocu, mada ni toliko ne opravdavam.
Vi bas ne razumete? Kako da osetim na svojoj kozi tako nesto? Zasto se opravdava nekoriscenje kontracepcije i neproveravanje kod doktora jednom mesecno? Ne mogu da saosecam ako ne koristim zastitu ili ako se ne kontrolisem ako npr. pukne kondom ili ako ne koristimo nista. Kako pored svega toga da dodjem u tu situaciju?
ja sam bebu osetila u 23-ecoj nedelji ,stomak mi je vibrirao od 30-e nedelje mi se tresao ceo stomak od njenog stucanja po 20 minuta je nekad stuckala u 35-oj nedelji su mi rekli da ima oko 3500 g tada je znala da me sutne u rebra da sam gubila dah kad sutne kao da podvuce nogu ,a pritisak na vaginu uzasan kao da me neko prereze nozem dole tada mi se skracivao grlic jer se beka spustala u porodjajni kanal ,pred porodjaj mi je stomak bio tolijo spusten da kada sednem i stomak "sedi "u mojim krilima,karlica boli a o grcevima u listovima da ne govorim ,i o kontrakcijama laznim (HB) Da ne govorim kada mi se stegne stomak(materica) stomak se ukruti bude nekog cudnog kruskastog oblika i tvrd kao kamen.meni licno nije jasno kako ne znaju da su trudne pored svega toga ,nosi se ziv stvorvi da se ne oseti ,ne osudjujem samo iznosim svoje iskustvo i misljenje .
Kad biste vi to osetile na svojoj kozi onda ne bi ste osudile druge zene koje nisu znale da su trudne.
Nije potrebno biti ekstremno pametan pa shvatiti da u 8 ili 9mesecu nosis u sebi zivo bice od 3kg. Svasta od tebe kada pises ovakve gluposti.
Verujemo da ne znaju da su trudne, pa ne vodimo svi racuna o sebi! Neki ne osete ni da im pazuh smrdi! Ali to ne menja cinjenicu da su needukovane.
Da,gospodjo uzvicnik,ne znaci,ali je neodgovorno ako nista drugo,jer je trudnoca ipak "drugo stanje" i treba da joj se posveti paznja,a ne eci-peci-pec,mozda sam trudna a mozda su gasovi..pozz
Ja poznajem zenu koja je u poznim godinama ostala trudna. Mislili su da ima tumor u stomaku jer je počeo da raste. Vec je bila u poodmakloj trudnoci. Izostanak ciklusa su verovatno pravdali klimaksom... Cuda se desavaju.
Izvinte ali za sta ova Irina dobija minuse????? 21.vek, kontracepcija!!! Zena je apsolutno u pravu, bez greske. Trudnoca NE moze da se DESI. Ne ostajete trudne od kijanja. Neodgovornost!
Poznajem i ja. Nije isla kod lekara, i nije koristila zastitu. Zastita uvek, bez obzira na sve. Svaka ucena zena to zna.
Lako je iscudjavati se kozi u kojoj ne zivis.
Dok ne dozivis ne mozes ni razumeti ...to je neznanje.
Ovo je isto kao i "fantomske trudnoce" gde zene imaju apsolutno sve simptime i veliki prazan stomak.
Daaa ovo je i meni fascinantno. Seksaju se bez zastite a onda na kraju ups beba nas iznenadila. Mozes misliti, pa nije je donela roda, zna se kako je nastala.
Tako je, i s obzirom na to da je moguce - pametna i obrazovana ce koristiti nekoliko vrsta zastite. Ostale nece, i to je to.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »