Sanja Bačlija, master psiholog, operativni trener plivanja, majka devojčice i dečaka, živi u Subotici i radi kao transakcioni savetnik pod supervizijom, najviše sa trudnicama i mamama
Sa ulogom roditelja menjaju se i vrednosti i prioriteti tako da, mogu slodobno da kažem, da sam postala bolji čovek. Čovek je manje gord i egoističan...
Vi pišete, mi objavljujemo. Želimo da vas upoznamo, ali i da podelimo vaše iskustvo u roditeljstvu sa drugim mamama.
U roditeljstvu često ne ispadne sve kako smo planirali i to saznamo već na porođaju
Septembar tradicionalno sa sobom nosi nove avanture, a ove godine mojoj porodici, jednom đaku koji je pošao u drugi razred i predškolcu, pridružio se i mali jasličanac.
Za razliku od drugih atleta, plivanje je jedini sport koji je i životna veština! Da, jedini sport koji može direktno spasiti život detetu na najvećem igralištu na svetu - vodi.

 Pisala nam je Vladanka, majka troje dece, koja se našla u nezavidnoj situaciji. 

Poštovanjem 10 osnovnih pravila ponašanja na bazenu, u vodi i kraj nje, deca mogu da izbegnu opasne situacije, neželjene ishode na bazenu, kako u vodi, tako i kraj nje.
Kao majka troje dece, ne želim da idem u penziju. Želim da radim! Želim da, kada odlučim da promenim posao i radno mesto, imam jednake šanse kao i svi ostali.

Izluđujuća tuga stavila je glatki sjaj straha na površinu svega što sam osećala

Proces automatizacije traje u proseku od 6-9 meseci. Koliko je vremena potrebno da se glas automatizuje zavisi od nekoliko faktora.

Žao nam je, još uvek ne možete da upoznate našu bebu

 

 

 
 
Već nakon jednog dana ispostavilo se da je u stanu sa još jednim dečakom, bebom od šest meseci i mužem studentom na master studijama, onlajn-nastava beskrajan izvor stresa.
Nepisano je pravilo da zimi mama i tata ukidaju plivanje deci. Ograničavaju ga samo na letnje mesece. U samom startu to je greška. Plivanje nije sezonska aktivnost.

Ovaj tata pokazao je da život sa trojkama ne mora biti težak

Ovo nije lekcija o roditeljstvu. Ovo je moja priča o plivanju i na koji način mi je plivanje pomoglo da se lakše nosim sa svakodnevnim roditeljskim obavezama.
Koliko su važni glavni obroci, toliko je važno šta mališani jedu i između »
Mnoge mame pitaju se vrlo često da li im je beba gladna »
Hašimoto je hronično, autoimuno oboljenje štitne žlezde gde telo napada svoje tkivo... »
Pogledajte kako se radi samopregled dojke i kada treba da se obratite lekaru. »