Komentari za tekst "Evo kako je moguće da žena ne zna da je trudna"

Komentara
129
Ostavite komentar
draga Ana strokulja ce uvek biti :-)
Potpisujem sve. Neka mi neko objasni minuse na ovo? I na kontracepciju, molim vas? Je l' to znaci da ne treba voditi racuna, pa odatle minusi?
Mama sam troje dece i sa prve dve devojcice sam znala da sam trudna vec posle sedam dana.....sve se promenilo. Inace imam redovne menstruacija na svakih 28 dana i traju oko 4-5 dana. Tako je bilo i u trecoj trudnoci. Bili smo na moru kada sam ostala u drugom stanju, tamo dobila prvu menstruaciju a po povratku, nakon 28 dana i drugu koja je doduse bila manjeg obima. Otisla sam kod drugarice koja je ginekolog, cisto na pregled jer nisam bila dve godine i to je izgledalo ovako:
-Ti si trudna!
-Kako?
-Kako mislis kako?!
-Dobro, znam kako ali ne znam kad?
-Ti si luda
-Slusaj, ja dok uspavam decu, dok uspavam babu (svekrvu), meni nidocega nije. Ja odavno brojim ovcice!
-Pa ovo je nekih 10nedelja.
Racunam, racunam....
-Pa na moru!!! Milina sami, deca spavaju popodne, uvece....
-E ti si stvarno blesava!
-Ne ja sam samo realna.
I tako je ispunjen moj san jos iz srednjoskolskih dana, da imam dve devojcice i decaka. A moj sin Milos se krio dugo jer je znao da tata zeli jos jednu devojcicu, pa nas doveo pred svrsen cin!
Pa eto, i vi ste saznali u neko normalno vreme...
Hajde da malo smirimo strasti,i sve zajedno izvucemo neku pouku iz cijele ove price.Iz navedenih primjera vidimo da nije bas rijetko da zena par mjeseci ne zna za trudnocu.Pa dobro,desava se,Boze moj,nismo svi isti i nije nam zivot isti.Ima vise razloga koji dovode do ovakvih situacija,procitali smo ih u tekstu.Desava se,ali morate priznati da nije bas za pohvalu da zena tek na porodjajnom stolu sazna da je trudna (primjer iz teksta)..malo je previse,zar ne?!Ko misli da je to najnormalnija stvar,neka misli i dalje,ne vrijedi mu objasnjavati.Trudnoca je ipak "drugo stanje",i kao takva zasluzuje paznju,i da se ne shvata olako.Vidimo da je moguce sve i svasta i zato treba da smo svjesne sebe,svog tijela i stvari koje nam se desavaju.Da ucimo na tudjim iskustvima,ne na svojim.Vodimo racuna da do ovakvih stvari ne dolazi ili bar da se broj slucajeva smanji..lijep pozdrav svima
Arsijena - u cemu je stvar ako ne u tome? Evo da te pitaju i mlade devojcice pa da ih prosvetlis?
Naravno da je sve moguce, mislim da komentari o tome i govore. Stvarno ne mogu da opravdam zenu koja ne vodi racuna kad su ove stvari u pitanju! Jer ovo nije vise samo zenin zivot, vec zivot malog neduznog bica koje mora da se neguje od samog starta trudnoce. Kad vidim ove minuse kad se pomene kontracepcija, jasno mi je gde zivimo i da nekima i trudnoca moze da se sakrije.
RAZUMEM O CEMU SE OVDE GOVORI I IZ LICNOG ISKUSTVA SAM SAZNALA ZA TRUDNOCU U 13 NEDELJI ALI CETVRTU TRUDNOCU :))
Ma to je druga stvar, to je pocetak trudnoce! Ali aj nemoj da osetis do kraja?!
Sve je moguce u danasnje creme...Govorim iz iskustva jer sam ja saznala da sam trudna tek kad sam bila u 5,5 mesecu trudnoce...A pritom radila teske poslove,nasla posao,pila lekove,...I takodje mi je neredovam ciklus bio oduvek..
Pa bar u danasnje vreme su dostupni svi moguci i nemoguci testovi. Ne mogu da pohvalim lekove i dizanje tereta i trudnoci.
Moze li mi neko reci zasto postovi koji propagiraju kontracepciju imaju gomilu minusa??? 21.vek je zaboga!
Mene samo zanima sta zena to uradi od svog tela kad ne primeti da je trudna. Uzas
Opet Vam je prica nelogicna. ne kazem da nije istina ali mi je jasno o kakvoj osobi je rec. Kazete da je pokusavala da ostane u drugom stanju ali sa sdruge strane nije radila analizu krvi niti je isla kod ginekologa. Ocekivala je sta...da ce u snu da joj se javi da je trudna. Ovrkivala je stomak do zuba u prvoj nedelji...smesno i zalosno u isto vreme
Nije to cudna trudnoca, nas 3 smo iz iste price, a mrsavice smo. Ja sam se plasila da sa bebom nesto nije kako treba, jer ne raste stomak. A sve bilo sjajno! I naravno da sam znala odmah da sam trudna, kao i ostale. Nema zastite, znaci stalna provera i to je to.
Imam jednu prijateljicu koja je sporodila u 8-smom mesecu na carski, beba joj je stajala poprecno. Izgledala je kao zena sa malo sirim kukovima. Niko joj nije verovao da je trudna, barem ne kada je govorila u kom mesecu je. Nigde stomaka nije imala. Da nije radila test cesce, upravo jer je zelela bebu, pa se nije cuvala, a nikad nije imala redovan ciklus, ne bi ni znala da je trudna. Ni jedan simptom, nista, do prvog bebinog udarca koji je u glavnom osecala u ledja i rebra. Njen muz nije uspeo da oseti pravi bebeci udarac iz stomaka svoje zene. Mnogo cudna i neobicna trudnoca.
Pretpostavljam da gospođe koje se zgražavaju nad ovim i detaljno opisuju svoja sikustva sa trudnoćom imaju po jedno dete, a možda i malo manje godina. Ja ih imam više, i želela sam više, pa nisam koristila kontracepciju, i sa prvim detetom sam prošla sve standardne simptome, dok sa drugim takođe nisam znala da sam trudna skoro do četvrtog meseca jer sam imala još uvek višak kilograma i jako puno posla oko bebice od godinu i po dana, pa iskreno nisam imala vremena da razmišljam što sam umorna niti šta mi sve fali. Menstruaciju sam imala, stomak isto kao i do tad, nije bilo mučnine... svaka trudnoća je individualna, kao što je i svako dete drugačije :) Ima jako puno starijih žena koje se godinama leče od steriliteta, koje imaju više spontanih pobačaja i digle su ruke da proveravaju da li su trudne da se ne bi previše nadale... uostalom, ne treba osuđivati druge :)
sve ovo je istina ,govorim iz ličnog iskustva jer sam ja za moju prvu trudnocu saznala tek u 20 nedelji.
Citavog zivota imam neredovne menstruacije koje izostaju i po nekoliko meseci,redovno odlazim kod ginekologa ,mozda i vise od nekih,koji daju sebi za pravo da komentarisu.
Nisam koristila kontracepciju jer sam posle 6 godina zabavljanja i 2 godine braka zelela da zatrudnim.
Pre trudnoce sam bila na dijeti i skinula par kg,nisam znala da sam trudna normalno sam zivela i radila ,za tih 20 nedelja sam uradila 3 testa prva dva su bila negativna a tek treci pozitivan.Ugojila sam se jako malo tako da sam svo vreme bila u svojoj garerobi.
Cela trudnoca je protekla ok .Od 20 nedelje do porođaja ja sam se ugojila 7kg a rodila sam bebu od 4800gr prirodnim putem.
Posle 7 god sam ponovo ostala trudna znala sam odmah celu trudnoću sam bila umorna sve mi je bilo tesko (nisam se puno ugojila) rodila bebu od 3600gr prirodnim putem i mnogo se vise namucila nego prvi put.
Kada bi ponovo ja bih se ipak odlucila za prvu varijantu ako moze.:)
E jadne ove sve obrzovane i sve koriste zastitu i to po nekoliko vrsta. Ko jos normalan koristi zastitu sa svojim muzem!?!?
Nekima je stvarno bolje da cute. Pogotovo nakon izjava da nije sve u kontacepciji. Bolje se edukujte bar maaaaalo, samo malo. Ovako stvarno prosecna osoba oseca transfer blama kad procita neke izjave.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »