Komentari za tekst "Evo kako je moguće da žena ne zna da je trudna"

Komentara
129
Ostavite komentar
Dejna
Pametna i obrazovana zena ce ostaviti mogucnost opcije da je sve moguce,umesto kategoricki odbijati situacije koje joj nisu jasne.
Pokusajte da razumete druge i budete podrska jedna drugoj.
Pa pametna i obrazovana zena koja vodi racuna o sebi to nece ni doziveti. Zna se kome se desavaju ove stvari i "slucajne" trudnoce.
Imaju seks i ne ocekuju da mogu ostati trudne. Eto meni je to fantomski glupo.
Nikakve simptome do porodjaja nisam imala pa sa te strane mogu da shvatim.ali ne mogu da zamislim da neko ne primecuje stomak u trecem tromesecju.
Nisam ni ja imala nikakav simptom. Ali sam uvek nakon neodgovornog-nezasticenog seksa uzimala ili pilulu za dan posle, ili radila betu u laboratoriji. Sa potpunom svescu da je nekoriscenje kontracepcije moja neodgovornost ukoliko ne zelim trudnocu.
Baš me zanima sa li se nekoj od naših žena desilo ikad ovakvo nešto. Uglavnom su to amerikanke od po preko sto kila koje ne znaju šta je briga za svoje zdravlje. Koliko moraš da si nesvestan svog tela sa bi ti se ovo desilo????
Nije mogla imati normalnu menstruaciju koja je tacna u dan. Jednostavno, nije isla na redovne ginekoloske preglede i nije marila sa promene.
Mojoj rodjaki se to desilo. Zena je sitna, mrsavica. Sve vreme je imala menstruaciju, i malo joj se samo povecao stomak, mislila je da se ugojila. Nikakve simptome nije imala.Kada je dobila bolove i otidla kod lekara, rekli du joj da se poradja. Ona zena da presvisne od cuda. Rodila je zdravog, normalnog decaka. Nije se stomak primecivao zato sto je beba bila uz kicmu. Tako da eto, ima toga i kod nas, ali jako retko pretpostavljam :)
Imam 16 godina izgubila sam nevinost u aprilu . Sve je bilo okej uradila sam test sa mamom, bilo je negativno i nisam imala briga. Nisam jos otisla kod ginekologa.Mislim da nije normalno jer se ja non stop tripujem da sam trudna akoo se tripujem. Stomak mi raste, ulenjila sam se, sise me užasno bole ,ali najviše me boli kada ležim i treba da ustanem i ne mogu od bola u ledjima.Ne znam da li sam trudna radila sam 2 testa bili su negativni. Videcu izgleda.
jos cete reci da nije osecala bebine udarce mene je beba u 30-oj nedelji sutirala u rebra oci mi ispadnu kada sutne ,a od 23 nedelje se gurkala u stomaku tada sam je prvi put osetila.
Mogu da poverujem da uz redovnu menstruaciju ne otkrije trudnocu do nekog 5-6 meseca, posle toga vec krece koturanje bebe po stomaku, stomak raste i kao neko to ne primeti.. kao one emisije na TLC. Ne verujem i tacka.
Naravno, uvek je moguce! Uvek! Zato se i prati telo, ide kod lekara, redovno u laboratorije... Ali dzabe pricati.
Vala bas..i u tim emisijama na TLC-u skoro sve zene su imale bar nekakve sumptome,ali su uvijek pripisivale necemu drugom ili ignorisale,a ni jedna nije ni pomislila na trudnocu,i tako svih 8-9 mjeseci..vidim da i zene sa dijagnozom steriliteta Bog pogleda pa ostanu u drugom stanju,znaci moguce je i u tom slucaju,i preko tablete za kontracepciju,i kondoma,moguce je,uvijek je moguce i zato,kako kaze Danijela,ne vjerujem i tacka
Ana, kad nekom doktori kazu da je sqnsa da ostane trudna ravna 1% i da se ne nada, ne previse, vec uopste...kad ta osoba ima policisticne jajnike...menstruaciju jednu u 4-5 mjeseci ili vise... Ako ne dobije kilograme (nekad cak i gubi) vecini ne padn e na pamet ni da uradi test... A ima odnose bez zastite jer je tolike godine pokisavala da ostane trudna i nista.... Nema to veze sa neobrazovanoscu i neinformisanoscu... Moja mama je ostala u cetrdesetum kasni trudna sa cetvrtim djetetom i isto imala 3 ciklusa "preko ploda" i kad je izostala menstruacija, mislila ke da poceo klimaks... Medjutim :)
Tako da, nema to veze puno sa neinformisaniscu.
Ljudi ja sa 15 dijagnoza od kojih ne mogu ostati trudna imala sam spiralu plus koristili kondom uvek. Molim lepo. I sa tim dijagnozama kad sam izvadila spiralu i prestali sa zastitama, rodim dvoje dece, tako da mi nemojte te price. Nisam ostala trudna od polena, znala sam da sam se seksala i da uvek moze, i kad kazu da ne moze! Kada pukne kondom ili kada ga ne koristis - kontrolises se uvek i stalno. I kraj price.
Naravno da je neinformisanost! Moji jajnici su prekriveni cistama, ceo zivot imam problem sa hormonima, dobijam menstruaciju jednom u 7 meseci. Ali upravo zbog svega toga sam po lekarima i laboratorijama bar jednom mesecno, i svesna da ne koristim zastitu! Evo cekam i drugo dete, bez ijednog simptoma, i naravno da sam znala cim sam zatrudnela.
izvinite,ali ima! jer ako se zena ne štiti, (četrdesete nisu sedamdesete!)zasto je začuđujuće da je ostala trudna!
Imam 38 jos malo,sina od 7 godina,jedan spontani,sindrom policisticnih jajnika,nemam menst.od aprila,gojazna sam,imam holesterol i trigliceride za infarkt koje regulisem pa se opet vrate na staro bez obzira na sve...i volela bih da zatrudnim,pa makar i ne znala do samog porodjaja da jesam... :(
srecno:-*
marija ima recept 40 oraha celih matorih ne oni mladi ...properes i stavis u 3 l vode i kuvaj dok ne dodje
voda na pola...kada se ohlade orahe bacis a vodu sipas u staklenu flasu i ostavis da prenoci...ujutru piti na nastinu po dva deci i ne jesti sat vremena...ovo ti je recept za holesterok i trigliceride mnogima je mojima ppmogao probaj ako hoces....ali pre toga izvadis krv i nakon toga...veliki pozdrav...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »