Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1772
Ostavite komentar
19. dana 610.3
Pozdrav zenice. Zanima ne da li netko moze predpostaviti u kojem sam tjednu ako imam bolove u ledjima bas jace pri naporima ( iako ih izbjegavam ) i grcenje u listovima, opcenito misici. Vrtoglavica je bas cesta.....narucili su me u petak jer po njihovom sam u petom tjednu tad. Vec sam iza sebe imala dva spontana , jedan u sestom tjednu, drugi u ulazak cetvrtog mjeseca. Pa ovaj put ne mogu reci kad mi je zadnja mj bila jer je i ta zadnja bila slaba. Imam sad osjecaj da je sve uredu jer me peru ti hormoni, nemam bolove ko prije i krvarenje al ne mogu se skontat i nemam mira do petka 😂 a nisu mi dali da radim betu dok ne dodjem kao tamo. Hvalaa. Oprostite na ovom romanu. Ljubim vas. ❤️
Nema veze kakva ti je bila poslednja menstruacija, svakako ce ti racunati od prvog dana tog ciklusa, pa vidi koliko ti ispada.
Pozdrav zene.. šesta sam nedelja i ginekolog mi je preporucila prenatalni test. Malo sam o tome čitala i shvatila da to uglavnom rade trudnice koje imaju preko 35 godine, a ja imam 26 godina i rekla mi je da je za sad sa trudnocom sve uredu. Sobzirom da taj test kosta preko 500 eura, zelela sam da pitam da li je jos neka trudnica to radila i šta je bio razlog(da li samo zelja ili je prosto moralo). Drugo pitanje je, da li neko ima iskustva sa socijalnom pomoći koja se isplaćuje nezasposlenim trudnicama?
Pozdrav drustvo 🙂 Da li neko ima problema sa ucestalim mokrenjem? A ukoliko mnogo trpim onda krece da me boli.. 😔
I ja 🤷🏻‍♀️
ooo daaaa😊 na svakih 15 min😂
test negativan gojim se. mucnime
Odradi beta HCG iz krvi
pozdrav, da li je neka od vas upucena u to kako se mogu izdracunati primanja tokom trudnickog ako se ne ispunjavaju uslovi od 18 meseci radnog staza.. Konkretno ja imam 8 meseci, a zbog prirode posla sam morala da otvorim trudnicko, ali eto malo me brinu primanja u buducem periodu
Trudnicko ide 100%
8mesci koliko ste primali a za ostale mesece koje niste radili ide drzavnu minimalac... Posto sam radila 3 meseca samo primala sam drzavnu minimalac a i plata pre toga mi je bila minimalac
Za porodiljsko
Plata u narednih 8 meseci puta 8 i to se podeli sa 18...pr 30000*3=90000÷18=5000 kod mene je tako
Danas smo po Bebcu usli u 6 nedelju .. Danas smo isli kod lekara prvi put i rekao nam je da je trudnoca jos mala, ali da se vidi. Uzivajtee drage mameee..
Melisa. Meni je isto poslednji ciklus bio 2.5.2020. 7.6. Sam uzela test i bile su dve crtice, 8.6. Izvadila Betu koja je bila 1565, nesto. Odradila sam ultrazvuk i sada sam usla u sestu nedelju. Tako da idi obavezno kod lekara, jer meni je nasao hematome i moram da pijem hormone i da strogo mirujem.
Zadnji ciklus mi bio 2 maja. po tome sam usla u 6 sedmicu. Beta juce bila 760. Kad je najbolje za otici na ultrazvuk? U januaru sam imala praznu gestacijsku,kiretazu. Mnogo se bojim da nece bit ponovo ista stvar 😞
Ne znam zasto idete tako rano na ultrazvuk. I onda zbog jako male trudnoce u kojoj je normalno da se ne vidi beba jos ili ne cuju otkucaji srca i onda dovedete se do tog stresa. Ovdje gde ja zivim u inostranstvu, sa 9 sedmica prvi pregled i to bez UZ. Slusaju srce sa 9, a sa 11 je prvi UZ. TAKO DA relax, opustite se i uzivajte :)

Meni je poslednji ciklus bio 4.maja, tu smo.. a bila sam na UZ pregledu pre dva dana. Jos je rano, nisu poceli otkucaji srca, idem ponovo za 3 nedelje.
Zdravo, nova sam ovdje. Preko Beta HCG utvrdila sam trudnocu, danas su stigli rezultati i pregled kod ginekologa mi je za 4 dana. Problem je sto imam dosta jake bolove u donjem dijelu i u ledjima, da li je to normalno ?
I sama imam slicne bolove. Mislim da su normalni. Sve dok nema krvarenja i dok nisu prejaki bolovi mozemo biti mirne.
Draga, takođe imam bolove u donjem delu stomaka kao kad treba da dobijem. Takođe sam bila u panici i uplašena. Onako samo me preseče jako, ali ne konstantno (onda to nije dobro)
Ginekolog mi je rekao da je to normalno jer se materica širi.
Tako da, bez brige.
Ali ginekolog će najbolje reći. 😊
Jeste ne brini
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Saznajte kada treba da osetite bebine pokrete, koliko često i kada ih pratiti... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Prisetite se čuvenih crtanih filmova uz koje su mnoge generacije odrasle »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »