Komentari za tekst "Majke s troje dece traže redovna mesečna primanja"

Komentara
28
Ostavite komentar
Nadam se da ce ova ideja zaziveti kod nas.
Koji put se o ovome piše a ništa se ne dešava po pitanju istog?!U zemlji gde se smanjuju plate,penzije a život se sveo na preživljavanje apsurdno je očekivati da se ovaj zakon usvoji!Neda
Bolje stimulisite roditelje za prvo dete, koliko li je samo njih koji odlazu roditeljstvo zbog finansijske situacije.
Jelena G, slazem se sa svim sto si rekla! ALI - zasto mislis da se porodice sa troje mnogo razlikuju od tvoje! I tu se roditelji muce, cimaju, smisljaju nacine da zarade! Govorim o obicnim porodicama kakve su vecinom po Srbiji! Nemoj da se ljutis, ali tvoje misljenje je bukvalno tipa 'da komsiji crkne krava'! Ako nece tebi biti bolje, nemoj da bude nekom drugom! A pri tom, nije da je cifra o kojoj je rec dovoljna za bilo sta epohalno! Po tvojoj logici, ljudi koji ne mogu /ne zele da imaju decu mogu da se zalazu za ukidanje roditeljskog dodatka koji sada primaju svi roditelji!
Apsolutno tačno. Rađanje trojki je i dalje retkost i tad treba država da pomogne. Ali rađanje troje dece jedno po jedno, a nemaš uslova za to je -glupost! I neodgovornost! Ima mnogo parova koji ne žele da imaju samo jedno dete , ali moraju tako , jer novca za dvoje nemaju. Ako će država da pomogne, neka na pr da svoj deci čiji roditelji zarađuju ispod republičkog proseka , ili potrošačke korpe neki dečiji dodatak. Apsolutno ne podržavam finansiranje nečije filozofije-gde je za dvoje, biće i za troje, a kad vide da nije tako-državo pomozi! Ili- rađam decu jer ih volim. Pa, volim i ja svoju, zato ih imam dvoje, i to jedva izguramo finansijski, ali radimo oboje za neku crkavicu i procenili smo da toliko možemo. Ne rađam ih gomilu zato što ih volim, pa ih posle osudim na život u bedi.A takvih je koliko hoćeš.
Draga Ana, ne radi se ovde da je neko svetica ili ne ako ima vise dece!? Drzava vec daje odredjen iznos svima koji postanu roditelji! Ovde se radi o tome da se ljudima u zemlji gde su primanja realno mala, poslovi nesigurni, nezaposlenost velika... pomogne - konkretno ovaj slucaj treba da pomogne onima koji imaju vise dece! Tebe to ne dotice trenutno, ali zamisli da si dobila trojke umesto jedne bebe! Da li bi ti to promenilo misljenje? Da umesto jednih cipela moras kupiti tri? Umesto jedne jakne, tri... i tako dalje!
Iznos od 20000 dinara nije vrednost jedne plate i nece te zene prestati da rade zbog toga, ali ce omoguciti tim porodicama da mozda lakse pregrme mesec ili mozda da plate neku pomoc sa strane koja je, veruj mi, u porodicama sa vise dece, nekad i najpotrebnija!
E pa nije isto, sa troje dece ste se već uveliko ostvarili kao roditelji, a uostalom stvarate onoliko dece koliko možete da izdržavate. Zašto bi vas država finansirala, a neko ne može ni jednom da oseti čari majčinstva. Onda pare za sve, niste vi svetice sa troje i više dece.
Pa ovako stimulisu da imamo troje dece a ne jedno ja sam za! Svaka koja rodi troje njih nek dobija platu.Svaka cast za predlog!Samo da se usvoji.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »