Komentari za tekst "Nakon porođaja i dve godine kasnije: Ovako izgledaju ožiljci nakon carskog reza"

Komentara
44
Ostavite komentar
Ja sam usla u sedmi mesec i vec pocinje da me hvata frka od carskog.Beba je krupnija i bas napredna,pa sve mislim da necu moci prirodno.Ali sta je tu je,neka bude kako mora i da se sve zavrsi u najboljem redu.A sto se tice strija i samog oziljka,mislim da je sve to individualno,i da nema veze sa mazanjem nego od same koze ili ti genetike.
Strasno kad cujem da ne zeli biti majka zbog ovakvog cina, bolje po usima da se pokriva.. Evo moj slucaj ja sam se porodila carskim dva puta.. Rodila sinove 2018 i 2020.. Sada sam vec 3 mesec porodilja, oziljak me boli na promenu vremena to je normalno jer su vam preseceni svi delovi kako koze, tako misica.. Kako god oporavak traje kako kojoj porodilji.. A zasto sam morala na Carski e pa imam dva vestacka kuka i prosla sam ukupno 32 operacije isto od detinjstva pa do mladosti i iskreno najlepsi je osecaj kad si majka i kad ugledas to cudo koje si rodila zvano DETE.A zalim sve one zene kad ne razmisljaju o tome da budu mame, ako nisu stvorene za tu predivnu duznost bolje da nisu. A oziljak kao oziljak to je podsetnik koliko si JAČA OD SVEGA! Pozdrav svim hrabrim mamama cuvajte svoju decu i dao vam bog svo zdravlje sveta.
Ne daj Boze,da vam preseku i misice,onda se nikada ne biste oporavili od carskog reza...
Ove slike ne prikazuju realnu sliku oziljka posle carskog reza, zbog prevelikog pritiska u trudnoci, porodjena sam carskim rezom pre 5 godina. U tome nema nicega "carskog", prosto je operacija ali moj oziljak je neprimetan. Cak i ja zaboravim da ga imam. Ocito da zavisi od lekara koji vas poradja.
Zbog ovakvih slika i tekstova- ne zelim da budem majka! Cin prirodnog porodjaja je NEUPOREDIV sa operacijom- oziljak od carskog zaista nije lep i naravno da mi je bitno kakav ce porodjaj biti! Lose bih se osecala zbog oziljka- prosto nije isti osecaj kad izguras bebu i kad ti je stave na grudi i kad ti raselu utrobu i izvade bebu!!
Sramotan komentar. Ja sam zavrsila na hitnom carskom i zaista mi je samo bilo bitno da cerka izadje zdrava i bez problema. Oziljak me ne zanima i evo sprema mi se opet carski zbog dimenzija bebe i svejedno mi je kako cu se poroditi. Koja je ovo glupost sa objavom, sram te bilo! Niko se ovde ne oseca manje kao majka ako se porodio carskim rezom. Primitivno za sve pare, a da ne pricam o sebicluku razmisljanja o izgledu oziljka umesto o tome da se ostvaris kao majka. Ne pisi gluposti vise po forumu svega ti. Zbog takvih kao ti postoji izreka "nisu deca za svakoga".
Hahaha ovo je tako tužna izjava. Ako sam izgled ožiljka ti utiče na odluku da budeš majka onda nemoj, molim te.
Ja sam majka koja je satima rafjala prirodno i na kraju zavrsila na hitan carski jer su mojoj bebi nestali otkucaji..... Da joj je u tom trenutku srce moje trebalo na zivo da ga izvade dala bih! Nisam ni razmisljala na sta ce rez da lici... Vec da li ce moje cedo da prezivi! Taj rez zbog koga vi ne zelite biti majka je linija zivota moje cerke, a za koj dan i sina! Sa ponosom ga nosim i ne stidim ga se! Taj rez je linija zivota mnogih beba.....a mozda i vase jer ne znaci ako ste jednom rodili prirodno da druho necete carskim.
"oziljak od carskig zaista nije lep".. Ne mogu da verujem da je neka zena ovo napisala... Da li znate kako izgleda oziljak od epiziotomije? Oziljak nakon pucanja? Ajde sto to tek nije lepo.. nego sto zna da boli i za vreme odnosa neke zene itd..
Nije sve u izgledu.. Najbitnije je da je porodjak - kakav god da je, dobro prosao!
Ne želite da budite majka, a bitno vam je kakav će porođaj biti? Iskreno, post vam je skroz kontradiktoran.
Strike su stvar genetike, kao i celulit. Džabe mazanje, džabe sve tetka savete. Nemojte da vas iko vara. Ružno su komentari majki koje se zgražavaju strina. Estetika je prilikom rađanja najmanje bitna. Ako mi se bude pojavila strina, biću ponosna na nju jer će me podsećati na najlepši trenutak u životu! Tako je isto i sa ožiljkom od porođaja. Carski ili prirodno, potpuno je individualna stvar. Ne treba se tu niko mešati i pametovati!
Ne mogu da se slozim sa konstatacijom da se ne vredi mazati, jer sam se u pubertetu naglo ugojila i dobila jako puno strija po nogama i grudima. Tada nisam ni znala sta se desava i sta treba uraditi da se to ne pojavi. U trudnoci sam mazala saljicev melem protiv stija svakog dana i ni jedna se nije pojavila na stomaku.
Kao da sam ja pisala, meni su se pojavile na bokovima i bedrima u pubertetu sa 11 godina a u trudnoći nijedna. Mazala sam se svakog gađa a poslednja dva meseca i po dva puta dnevno i nijedne nisam dobila a rodila sina od 4,5kg
Искуство немам са порођајем, али са стријама да.
Нису битни само спољашњи фактори, типа мацкање крема и то... већ и унутрашњи... Када уносите доста течности а у то мислим на воду, витамина за кожу.. Смањује се проценат ризика за стрије, наравно не 100% али верујте већи део.
Жене које дозволе овако нешто, дефинитивно нису водиле довољно рачуна или су родиле шесторке. 🤔🙂
Draga Ankice,
Nije bas tako. Npr. moja koza je bas sklona strijama, sa 10 godina dobika strije na butinama i zadnjici, a nisam se ugojila, vec rasla. U trudnoci sam zaista mislila da cu dobiti strije po stomaku, jos sam se dosta ugojila u životu nisam imala toliko kilograma...i strija nema....dosta toga je splet okolnosti, trenutnog stanja organizma, itd...
Moj oziljak je nakon godinu dana i dalje debo i crven.
Realno, takav oziljak dobijate i dole, od anusa do vagine, ako cu morati da biram izabrala bih ovaj gore. Ono sto je meni znatno strasnije od bilo kog oziljka su ove strije na koje ne mozemo da uticemo, i opustenost koze na stomaku, koja se jedva vraca u normalu uz teske vezbe,
Uhhh, te uzasne strije, ali zaista misli da to zavisi od kvaliteta same koze. Cim sam posle 6 nedelja saznala da sam trudna pocela sam da se mackam, ujutru Saljicev melem, uvece Hippovo ulje i 10 dana pred porodjaj pojave mi se strije(ne bas u ovoj meri). Treba napomenuti da se nisam ugojila mnogo. Od porodjaja je proslo 6 meseci, ja i dalje mazem melem. :-) Čula sam da je super da se margarin maze na strije, ali ja to nisam probala, mozda nekome od vas pomogne. :-)
Bravo Una na komentaru.
Ja sam se porodila carskim rezom i moj oźiljak je mnoooogo manji i vise se skoro i ne vidi posle pet meseci. Dakle bio je crven malo prvih nedeljum dve i posle toga je pocela koza da se stabilizuje ipolako se zacelilo do te mere da je vec za mesec dana bilo skoro pa neprimetno. Zene samo napred ako vas operise strucan ginekolog nema brige, bolova i ostalih nuspojava na koje citam po forumima da se zene zale!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Oporavak traje od četiri do šest sedmica »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »