Komentari za tekst "Anatomija rađanja: Šta se dešava u telu žene dok izlazi beba"

Komentara
39
Ostavite komentar
Kako znas da nije isto kad si samo jednu stranu iskusila? Mislim da je to ogromna glupost u vezi sa povezivanjem, ja sam se licno porodila vaginalno, pa opet ne mislim da zene koje nisu da nisu osetile istu povezanost sa bebom kao i ja.
Povezanost sa bebom traje čitavog života, svakako da prvi sati nisu zanemarljivi, ali se daju nadoknaditi. ja se time rukovodim već više od šest godina :)
Ja sam se porodila u januaru,prvi porodjaj ,beba 3600.
porodjaj je trajao 1.30 vremena ,sto je svima bilo cudno jer kako su mi rekli postoji neko nepisano pravilo da prvi porodjaj traje duze
Tokom citave trudnoce sam bila vrlo aktivna,kao i na dan porodjaja .
Sam porodjaj je prosao super,bez epidurala skroz prirodno
usivanje je nesto sto boli mnogo vise od porodjaja
ili mozda zato sto sam ja sama pukla a i oni me rezali.
kada bih mogla da preskocim usivanje odma bih sjutra rodila jos jedno 😆
Ja sam se porodila u apriluni porodjaj je trajao 2h 😁jeste mucno ali brzo je proslo 🤣🤣🤣
Lepo je kada vidis bebu, ali taj prvi kontakt je vise neko olakšanje nego specijalna povezanost. Povezanost se stvara kasnije 😁😁😁
Ja sam se porodila u 35-toj nedjelji, pukao vodenjak i poceli trudovi :) Za vrijeme poroda sam povracala od bolova, pukla vena na ruci, pala par puta u nesvijest a iskreno osoba sam koja ima visok prag tolerancije boli. Trudove imala 3-4 sata a svoju srecicu rodila za 5 minuta. Radili mi i epiziotomiju. Odmah nakon poroda sam ustala i otisla na drugo odjeljenje da vidim svoju bebu u inkubatoru, ni konci me nisu sprijecili. Sa epiziotomijom i savom se zezala 40 dana, jer se sav upalio, boljelo... Ipak, sva bol je zaboravljena kada vidim svoju djevojcicu. Dva mjeseca dojila svakih sat i po (cak i nocu), da bih imala mlijeka i da bi bebica napredovala. A danas kada sve sagledam, svoju pricu i price drugih mama mogu samo reci: Svaka nam cast!
neke od nas na zalost nisu mogle birati..
ipak na svet donela sam 2 devojcice i nisam mogla dojiti..
sada cekam i trecu curicu☺jedino ne mogu prezaliti sto sam morala na carski i sto necu doziveti prirodan porodjaj..
Bogu hvala pa imam decu zivu i zdravu..to je najvaznije
svaka cast majkama koje su prirodno rodile i dojile svoju decu!
Bas tako, najvaznije da su deca ziva i zdrava.
Ne zalite za prirodnim porodjajem, uopste. Ja sam pozalila za carskim ali sad, nakon tri meseca, se trudim da i ne razmisljam o porodjaju i agoniji koju sam prezuvela lezeci 14 sati pod indukcijom.
Mislim da ta dva- tri sava od epiziotomije nisu nista u odnosu na savove koji ostanu posle carskog reza. Iako sam mislila da je epiziotomija bespotrebna i sve, ruptura na drugom.porodjaju me je mnogo vise bolela. Takvo je moje iskustvo.
A 17 šavova od epiziotomije?
Porodila sam se prirodno, jeste bolelo ali sam dosta setala dok nisam otisla u salu, mislim da mi je to dosta olaksalo sam porodjaj.
Meni je disanje mnooogo pomoglo, mnogo sam srecna i zahvalna sto sam mogla da idem na.vezbice za trudnice u domu zdravlja i iskreno bih ih preporucila svim trudnicama! Raspitajte se da li u vasoj blizini imaju neke vezbice. Uslov je da na porodjaju morate biti uporne sa disanjem i ne odustajati, jer zaista pomaze, i fizicki zbog povecanjog unosa kiseonika koji smanjuje bol i psihicki, jer vam skrece misli sa samog bola.
I ja sam se porodila 8.maja u Uzicu. Prva beba, vaginalni porodjaj, ali nista strasno toliko koliko su mi pricali. Sve je bilo gotovo za dva sata, Dr Jelena Kaljevic je bila tu sve vreme i bila je divna. Skoro da me je vise bolela epiziotomija i usivanje od samog porodjaja. Oporavak je bio spor i bolan, ali opet bih sve ponovo :)
Odlican tekst.
Na neki nacin sam se plasila vaginalnog porodjaja, sta ako me budu sekli, kako ce to da izgleda, sta ako posle bude problema, cak sam htela da trazim i carski. Medjutim pred kraj trudnoce sam se smirila i verovala da ce sve ispasti kako treba i tako je i bilo, porodila se za sat i po, bolovi podnosljivi, ranica jedva santimetar i po nije me nesto preterano ni bolela, oziljak se i ne oseti pod rukom, a od porodjaja je proslo mesec i po i ja se osecam savrseno, cak jedva cekam sledecu trudnocu i porodjaj jer mi je sve ostalo u predivnom secanju... Porodila sam se u frontu, doktor je bio profesor Mikovic, sve tople preporuke
27 sati! Indukovan porodjaj u 42.nedelji. Nije bebac hteo napolje nikako. Babice su mi rekle da sam super i da se odlicno drzim i sve je bilo dobro i podnosljivo. Muz i sestra su bili sa mnom (Stokholm je u pitanju pa moze) sve vreme. Cak smo se i zezali izmedju trudova koji su dolazili u paru. Nisam spavala tri noci kako treba, nista jela 24 sata, sem soka od borovnice, tako da me je stiglo 4 sata pred kraj. Na nagovor su mi dali epidural na insistiranje babice, jer sam pocela da se gubim od bola, a nisam dala iglu u kicmu. Na moju srecu to se nije ni desilo jer epidural nije ni iso u kicmu nego pored. Ipak je samo ublazio bolove koje sam osecala i dalje. Jedino se na kraju secam poslednjeg u trenutku kad je beba izasla.
Konci, hematom, kateter, bol, umor pred padanje. I opet bi. Ako moze da ne traje toliko dugo to bi da preskocim :-)
Da, sa epiduralom, ali sam ga dobila tek pred kraj zato sto sam se brzo otvarala, jer dok su me pripremili i dok su doktori dosli ja sam bukvalno bila pri kraju, ali pretpostavljam da ono najgore nisam osetila. Oko mene su bile divne zene, devojke koje su me svaki cas obilazile i bile sa mnom, i zaista sam prezadovoljna... Sve u svemu divno iskustvo... Doktor divan, i tokom trudnoce i tokom porodjaja i kasnije dok sam lezala u bolnici tih par dana. I privatno se poznajemo, on je moju mamu poradjao sa mnom i sa bratom i tako su ostali u kontaktu i cim sam ostala trudna znala sam da cu kod njega voditi...
Bravo za mamu...Treba sto vise dati pozitivnosti prirodnom porodjaju...I ja sam dva puta prirodnim i ostalo je sve u najlepsem i najdivnijem secanju...Ana,pa moze vam biti sve jasno:"ZENE"su u pitanju... :)
Ne znam sta u ovom komentaru
zasluzuje minus??? Boze koliko isfrustrirane i zlobne zene mogu biti.... :-(
divno..ja vodim trudnocu kod njega, bas sam zadovoljna.Termin mi je sredina jula :) da li ste sa epiduralom?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Pronalaženje prave strategije za mršavljenje može delovati kao nemoguća misija »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »