Komentari za tekst "Bebe unose previše proteina kroz mleko?"

Komentara
7
Ostavite komentar
Veliki broj majki ima nenormalnu potrebu da zasiti dete otkako ga donese na svet, pa se onda hvale kako nakljukaju decu mlekom i keksom pred spavanje kako bi spavali celu noc. Daju im slatkise i gazirane sokove pre navrsene godine, daju im zaprzenu i slanu hranu prerano.
Nikako im ne mozes objasniti da to sto dete trenutno nema problema ne znaci da ih kasnije nece imati. Deca koja su fizicki aktivna treba da unose dovoljno kalorija za pravilan rast i razvoj, ali iz kvalitetne hrane a ne iz djubreta.
Najgore je sto deca stvaraju lose prehrambene navike...
Potrebno je samo da potrose ono sto su unela, nazalost veliki broj dece ne uspeva u tome
Pa u Velikoj Britaniji. Cela nacija im ima problem sa kilazom,sto ne bi i deca?
Znam,a sto je najtuznije sve manje zele da trce po parku,a sve vise su za kompjuterom. Nemam nista protiv toga da dete pojede cokoladicu ili sladoled ponekad,mleko je super za njih u normalnim kolicinama. I to je kljucno-sve moze,ali u normalnim kolicinama. Gledala sam bas neku emisiju sa Dzejmi Oliverom,na temu gojaznosti dece u VB,gde su klinci izjavljivali da nikad nisu pojeli supu,a mnoga povrca nisu nikada videli. Tuga...
Verujte da moze da vazi i za nase podneblje. Znam masu majki kojoj deca od 2-3 godine i dalje piju mleko par puta na dan, ne jedu nista drugo ili u mizernim kolicinama konzumiraju druge namirnice. Moja majka se i dalje zgrozi kada "vidi sta dajem detetu da jede" (zitarice, izbalansirane obroke, bez slatkisa i grickalica), tvrdi kako drzim cerkici dijetu jer je ne nalivam mlekom, ne kljukam keksom i ostalim grickalicama, ne secerim joj hranu itd. I kod nas je broj gojazne dece sve veci, pa deca izgledaju kao da su starija ili ne mogu da potrce u parku.
znaci ne treba uopste davati kravlje mleko?
ok,da znam ubuduce, ionako ce piti humano jos dugo :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »
Bolest je registrovana kod troje nevakcinisane dece »
Izuzetno dragocena zelena salata prisutna je na našoj trpezi gotovo cele godine »