Komentari za tekst "Prvorođena beba u Kragujevcu ostala bez nagrade jer je sa sela"

Komentara
35
Ostavite komentar
Treba dati i detetu iz sele i iz grada, zivela nam deca!
Svi u grad , neka sela opuste a onda ce jesti govna.
Isto se desilo i u Somboru. Samo zato sto je majka iz Odzackog okruga (koji spada pod Sombor) je nagradu za prvorodjenu bebu dobio neko drugi.
Nije to samo logika Kragujevca.Raska oblast ima samo jedno porodiliste i to u Kraljevu.Kraljevo daje samo za svoje,a ostale opstine svojima.Tako je predsednik Vrnjacke Banje dao za bebu koja je iz Vrnjacke Banje koja je rodjena za novogodisnju noc a majka joj je Banjcanka.Za ovu curicu bi Batocina trebala da izdvoji novac jer beba je sa njene teritorije stanovanja.
Svuda je isto, mafija vlada. budite srecni sa detetom a od vlasti je i Bog digao ruke, lopov do lopova!
Mene i mog sina su tako ponizili prosle godine. Grad Sombor. Moje dete rodjeno je prvo ali supoklon dali drugo rodjenom detetu. Uzas od politike i tamosnje vlasti. Niko nas nije ni pogledaoniti mi cestitao barem.
Porodilište u Kragujevcu je regionalno a grad Kragujevac novcem od svojih poreskih obveznika plaća nagradu. Kao kada bi opština Batočina davala nagradu za dete sa prebivalištem u drugoj opštini. Ne mešajte nadležnosti politizujići odluku koja je jasna,novac od poreskih obveznika troši se na teritoriju kojoj obveznik pripada!
OVO JE PROTIVUSTAVNA ODLUKA GRADA kRAGUJEVCA A TAKODJE JE I PROTIV kONVENCIJE UN KOJU JE POTPISALA SRBIJA GDE STOJI : SVA DECA IMAJU ISTA PRAVA;TAKODJE JE RAVNOPRAVNOST NARUSENA
Kragujevac, pa naravno prica za sebe SRAMOTA kao i za sve drugo inace vezano za porodiliste, jesu li slikali i onu prljavštinu bas me zanima postoji li neko ko kontroliše higijenu tamo, jedva zivu glavu izvukoh dobila sam samo gljivice na nogama a moglo je i gore da bude....
Nazalost ovo je tipican primer "logike" vlasti u Kragujevcu.
Kada sam se ja porodila nisam dobila ni paru od grada.
Kao nezaposlena nisam imala pravo na poklon za zaposlene trudnice. A poklon za nezaposlene trudnice nisam dobila jer je muzevljeva plata prevelika...
I tako moja drugarica sa platom od 70 000 dobi 30 000 od grada a ja bez plate (muzevljeva je inace 50 000) ne dobih nista. Pa vi nadjite logiku u tome...
I ja sam dobila poklon u porodilistu i od drzave, samo je sa poklonom od grada bilo problema. Drago mi je da cujem da nije to kod Vas bio slucaj.
ja sam nezaposlena bila kada sam se porodila i dobila sam 37 000 od drzave i 30 000 od grada plus poklon u porodilistu
Placas porez koji ide opstini Kragujevac.SRAMOTA VELIKIM SLOVIMA SRAMOTA.
Sramota. To damo moze u banana republici. Uzas.
strasno!! 😞
Sramota da vas bude:-(
Zar ne treba da novac dobije prva beba rodjena u novoj godini? Kakve veze ima odakle je majka? Beba je rodjena u kragujevackom porodilistu. Ne radjaju ljudi decu da bi dobili pare, ali kad je vec rodjena u novogodisnjoj noci, ne treba da menjaju pravila.
Nagradu dobija prva rodjena beba u bolnici, nebitmo da li je iz Kragujevca Nisa ili Zimbabvea! Ne stavlja se akcenat odakle su roditelji nego da li je prva rodjena ili ne! Srbijo sramoto!!!!!!!!!
Uzimala-davala, ništa ružnije i tužnije. 1000€ za opštinu nije ništa, ako su i napravili grešku trebali su dati i jednom i drugom detetu, tako bi obraz sačuvali. Po sto puta fuj!
Velika SRAMOTA za Kragujevac i nadlezne u Kragujevcu ....

Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Deca koja su bila isključivo dojena imaju manju sklonost ka alergijam »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Zašto je važno promeniti neke navike u vezi sa korišćenjem plastike »
Ključne informacije za sprečavanje gušenja i bezbednost dece tokom obroka i igre »