Komentari za tekst "Čitateljke Bebca: Nije istina da je u Višegradskoj epidural besplatan!"

Komentara
86
Ostavite komentar
Porodila sam se u februaru i platila 150e, lepa im tarifa.Epidural se ne placa ali anesteziolog da.
Drage mame, ja za Visegradsku ima samo reci hvale...epidural sam trazila na samom porodjaju i dali su mi. Niko mi nije ni spomenuo placanje. Babice i doktori su divni!
Takođe! Epidural mi nisu dali jer su moji trombociti bili oko 50tada. Inače čim sam tražila epidural došle su sestre i anesteziolog na razgovor samnom, vadili mi krv... Ali eto nisu smeli da mi daju. Sestre u sali savršene! To je bio moj prvi porođaj i ostao mi je u divnom sećanju, takvom da bi odma i drugu bebu😊
Kako?! Kakooo?
Ја сам се породила 1.августа у Врбашкој болници. Нисам примила епидурал јер сам била до пола отворена кад сам стигла. Епидурал се плаћа, и кад сам стигла питали су ме да ли га желим. Особље болнице је предивно. Имала сам доста среће јер сам се брзо породила, али за 5 дана нисам срела неког ко је био непријатан или нељубазан. И доктори и сестре су предивни; све што нам није било јадно су нам објаснили и показали. Тамо бих могла да родим још петоро деце.
Ja sam se porodila pre 2 nedelje bez epidurala jer nemam nuvca za to. Ono sto sam prezivela u Betaniji je prava nocna mora. Izgubila sam bebu. Jako bi volela i ja konacno da postanem majka, ali posle ovoga sto sam prezivela ne znam dal da se usudim. Umesto da se radujem trudnoci ja se toliko plasim porodjaja jer nemam novca da vam to ne mogu opisati. Epidural mora da bude besplatan!!!!
Pa dobro, onda ne treba ni jedno ni drugo, kako god. vase misljenje.
Uz duzno postovanje, ali imati dete je daleeeko skuplje od epidurala?
U Cacku pojedini doktori nece da poradjaju sa epiduralom , a meni prikacena indukcija na oba porodjaja po vise sati !!!! Prvi od pola 6ujutru do 11 na indukciji , drugi dva dana po tri sata :-( A nece da daju epidural 😕 Mislim da je besplatan....
Zna li iko kakvo je stanje u Požarevcu?

Ja treba da se porodim u februaru a posle ovakvih izjava nemam mira jos od sad!!!
Ja sam se porodila u Pozarevcu prosle godine i spremala sam se za najgore, medjutim, nije bilo tako strasno. Bilo je par nadrndanih sestara, ali isto tako je bilo i finih. Ne znam ko ti vodi trudnocu, ali moj ti je savet da nadjes lekara koji radi u bolnici, jer u suprotnom, za njih ne postojis. Ja sam se porodila carskim rezom, lezala sam 6 dana i za to vreme sam naisla na jednu losu sestru, sve ostale su bile ok! Sve u porodilistu je cisto, osim toaleta, ali za to su krive zene koje tamo prave haos. Ako te jos nesto interesuje, slobodno se javi!
Ja sam se porodila u Višegradskoj 2010 godine i još tada platila epidural 20.000 dinara!Imam i priznanicu!A malo je falilo da mi uopšte ne daju epiduralnu anesteziju!Ovog meseca treba ponovo da se porodim, ali ovog puta će to biti Sremska Mitrovica i tu je epidural besplatan!Jedino baš koga zadesi vikend a budu neke vanredne intervencije može da se desi da ne dobijete.Radila sam i amniocentezu u Sremskoj Mitrovici i zaista sve pohvale za doktore, sestre i osoblje.Svi su maksimalno ljubazni i predusretljivi.
Kbc Zemun, epidural je takodje besplatan, ali nezvanicno. Njihova priča je da nemaju dovoljno anesteziologa, a da bi dobile epidural, morate pribaviti saglasnost za isti, izmedju ostalog, i načelnika. Jako komplikovana prica. Sve u svemu- i tu se placa ispod stola nesto sto je besplatno. Resenje je - zaposliti dovoljan broj anesteziologa u porodilistima i obezbediti im dobru drzavnu redovnu platu. Da sam platila, porodjaj bi mi ostao u lepom secanju, kao porodilji pored mene koja me je pod epiduralom slusala kako cvilim od bolova ravno 5 sati.
Pravilo je "Kako prođeš, prođeš". Činjenica je da nema dovoljno osoblja po zdravstvenim ustanovama + najavili su da je preko 3000 lekara dobilo uslov za penziju! Ko će doći na njihovo mesto, kada ih već sada nema dovoljno?!!
Istina!
moja zena se porodila pre 9 dana i dobila je epidural i nisam platio nista . Mozda to ima veze ako je zena nezaposlena ili ko ce ga znati vec
Ja ne razumem zene koje uopste idu u Visegradsku! Krocila sam jednom tamo i nikad vise! Prijateljici krenuo porodjaj i ona je jadna dozivala i dozivala nekoga da joj pomogne, a sestra joj rekla - Umukni, sta se deres! 2008.godina, licno cula i videla. Epidurala bez! Pritom, hoce li neko objasniti 12 mrtvih beba nedeljno u toj famoznoj Visegradskoj, u danasnje vreme?! Ko ne zna za ovo - Google!!!
Slazem se Ana.Nije tako samo u Beogradu tako je u celoj Srbiji. Lekari,medicinske sestre i babice biraju s kime ce da budu dobri s kime ne,a trebalo bi da bude jednako ali ne tako je u zemlji Srbiji. Jebiga. Ako imas pare svi ce da budu ljubazni,prijatni,fini... Ako nemas nece ni da te pogledaju. Zalosno,ali istinito.
Kakva glupost... Plašite žene bez razloga! Osoblje je divno, sestre ljubazne, lekari stručni! Kakva je to glupa statistika sa mrtvim bebama? Ko još veruje u te priče! Sem toga a gde je to idealno?!
Dragebmame i pratioci ovog korisnog sajta,

Iscitala sam ovaj tekst detaljno i postujem tudje iskustvo i misljenje. Ipak, moje iskustvo nakon 2 porodjaja u GAK Visegradska je potpuno drugacije i nisam usamljen slucaj, imam jos primera oko sebe koji su veoma zadovoljni. Pre 3,5 od.epiduralna anestezija se placala po cenovniku koji je zvanicno stajao na prijemnom salteru bolnice. Cena je bila oko 200€, cini mi se.
Na drugi pirodjaj koji je bio u maju ove godine, otisla sam u terminu. Sat vremena od pocetka porodjaja, trazila sam dezurnim doktorima epidura( kao i ostalei jos nekoliko trudnica kojima je tekao porodjaj ) . Nijednog anestezioćoga iz GAK-a nisam poznavala niti sam imala ikakve unapred zakazane dogovore. Posle nekog vremena u salu je dosla vrlo ljubazna i mlada doktorka- anesteziolog i krenula po boksovina u kojima je epidural trazen. Nekim porodiljama je vec bio blizu sam porodjaj i nisu dobile anesteziju, ali nas 2-3 jesmo. Svaki detalj nam je bio objasnjen u procesu davanja anestezije, bez ikakvih bolova i nelagodnosti( osim kontrakcija, naravno). Kad je zavrsila svoj deo posla, doktorka je otisla i nama je porodjaj dalje tekao bezbolno. Niti znam ime toj dr, niti mi je iko dolazi narednih dana u sobu da trazi novac, niti sam ikakve naznake imala da treba besplatan epidural da platim.
Kuci sam bila nakon 3 dana, srecna ko i sve mame sa svojim bebama kad izadju.
Moje iskustvo je tako i nema potrebe generalizovati i time unositi strah nekim buducim mamama.
Srecno!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »