Komentari za tekst "Posete porodiljama po hodnicima bolnica"

Komentara
4
Ostavite komentar
Кад већ толико брину о здрављу породиље и бебе онда нека чисте купатила и тоалете по болницама, и нека мењају постељину редовно. Нагледала сам се којечега по купатилу и wc-у, а у крви сам лежала три дана, онако сечена на порођају, и наравно да ми се рана инфицирала. Дакле, ако већ другима постављају правила понашања и стандарде, нека их се прво сами придржавају.
Naravno da treba da bude poseta,na primer ja sam se sa mojima gledala preko stakla,i gde smo navodno pricali telefonom koji jedva radi(ima dva a jedan je pokvaren) i onda sve porodilje cekaju red...A po hodnicima nema sanse kao da smo bile u zatvoru.Naravno bilo je nocnih poseta,bas mi jedan tata prosao ispred sobe i otisao tamo gde se zene ''odmaraju'' posle porodjaja,a dok sam ja bila u toj sobi mami pored mene su dosli par njih.Ko ima vezu uci ce i u sobu to sam licno videla,a sto se tice higijene i tih infekcija...sedam dana sam lezala na krvav carsav i nisu ga zamenili dok me nisu otpustili...Sedam dana sam lezala i bilo mi je mnogo tesko,bar da me je neko od mojih zagrlio za to vreme bilo bi mi mnogo lakse!!!Zato mislim da treba da budu dozvoljene posete pa makar i u hodniku!
savrseno su zamislili da "zastite" porodilje tako sto ce "sedeti" na jednom delu zadnjice, na tvrdoj stolici u hodniku sa promajom zeleci da se po prvi put poljubite sa ocem svoga tek rodjenog deteta...UZAS! A te iste porodilje npr ne dobijaju ni voce uz hranu PODRAZUMEVAJUCI da ce vam neko doneti torbu sa hranom. Sto bi reko Balasevic, Gosn Dragos nemoj nas vise braniti, brigom ces nas saraniti... Za par godina nestace hodnika, bicemo kao sav normalan svet, kao sto su nestala siroka povijanja i ribanje beba svako vece i i sve ostale budalastine Balkanske...POzdrav svim mamama a poseban 'pozdrav' upravi GAK Narodni fron t koja je ovo sve ovako 'sjajno' organizovala.
Neće beba ili porodilja biti bolje ako svi dođu da ih vide

Naravno da hoce! Pa nije zravlje samo ciste ruke i pun stomak (a da se ne lazemo, ni to nije uvek obezbedjeno u nasim porodilistima), valjda nam treba neko da nas zagrli, da nas utesi, a sve to je narocito potrebno porodiljama. A i dolazak bebe na svet je prirodna stvar, tako prema njoj i treba a se postavimo, ovako prevelikom "zastitom" mozemo jos vecu stetu da napravimo nego kad bismo pustili da je vidi tata koji ce ionako za par dana ziveti uz nju.

U Novom Sadu nisu dozvoljene nikakve posete, tata moze da vidi bebu samo preko monitora i to par sekundi, dok je drze sestre, one ne mogu duze jer imaju posla a mama ne sme a i da sme ne bi mogla jer je monitor visoko a posle porodjaja nije uopste preporucljivo da se gleda na gore (ja sam zbog tog monitora skoro pala u nesvest).
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Deca koja su bila isključivo dojena imaju manju sklonost ka alergijam »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Zašto je važno promeniti neke navike u vezi sa korišćenjem plastike »
Ključne informacije za sprečavanje gušenja i bezbednost dece tokom obroka i igre »