Komentari za tekst "Samo 40 odsto beba se doji prvih šest meseci"

Komentara
10
Ostavite komentar
Ni moje dete ne bi ušlo u tih 40%, počeli smo uvodjenje čvrste hrane jer je doktorka smatrala da mu je potrebno. Napredovao je odlično a onda polako usporavao i tad je delovalo da mu treba više od samog mleka. Završili smo dojenje sa 16 meseci jer nisam mogla više da se budim 8 puta noću. Iskreno ne dopada mi se produženo dojenje, sin je već pričao, hodao i imao zube pa je počelo da bude i degutantno
Da li se 40 odsto beba doji ili "isključivo doji" prvih šest meseci? Velika je razlika. Moje dete je sisalo do 2.5 godine, ali sudeći po tekstu ne bi ušlo u tih 40 odsto jer smo od četvrtog meseca uvodili čvrstu hranu.
Kako znate koji je procenat? Mene nikad niko u domu zdravlja njje evidentirao,da li dojim ili ne.
I mene je pitala, čini mi se na više kontrola.
Mene je pitala i upisalau karton deteta
Postati vegan je nacin na koji najvise mozemo zastititi nasu planetu...
Ovde je podrska i pomoc pri dojenju ocajna. Em sam se prevremeno porodila, em nisam imala pomoc u bolnici. Umesto da mi pokaze kako da se masiram i dojim dok je beba tu ona me jedva pipne dok beba nije na podoju. Njega donesu maltene sitog, on ne vuce. Nema banka mleka. Ne mozes ni da ostavis. Dok je on izasao iz bolnice uz sav moj napor i izmazanje mleko mi je nestalo! Nista mi teze nije palo nego sto nemam mleka da ga dojim!
Ne znam gde si se porodila, ali nama u Narodnom frontu je sve lepo objasnjeno, dolazile su sestra i za polozaj dojenja, i za masazu i savete, sve su nam lepo pokazale i objasnile i za ishranu i za polozaj i za masazu i za sve
Moj sin je sisao do 20 meseci i sam je ostavio iako sam imala mleka a sada sam pred porodjaj sa drugim i ako budem imala mleka isto cu ko sa prvim. Nema nista zdravije od majcinog mleka. Bilo je komentara negativnih ali se nisam obazirala, moje dete moja odluka ☺ MAJKE SAMO NAPRED I DOJITE DETE JER NEMA NISTA ZDRAVIJE OD TOGA A STA DRUGI MISLE I GOVORE NE OBRACAJTE PAZNJU!
Kad sam počela da radim nakon porodiljskog sve koleginice su bile u šoku što beba još sisa. Koliko sam samo (netraženih) saveta dobila, kako odbiti bebu od sise. I dalje su u šoku pošto dete i dalje sa dve godine sisa ali više ne komentarišu i ne savetuju, znaju da ne obraćam pažnju na te gluposti.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Bolne bradavice, grebkanje, nespavanje, napadi gladi, konstanta žeđ su samo neki... »
Dečija koža je osetljiva, štitite je kremom za sunce i tokom prolećih dana »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »