Komentari za tekst "Izmlazanje ručnom i električnom pumpicom - šta sve treba da znate?"

Komentara
15
Ostavite komentar
Mene interesuje kako se koristi kutija iz seta kao sterilizator za mikrotalasnu? Jel može neko uputstvo? Hvala
moja beba ima cetiri meseca i
ja se nisam izmuzavala posle podoja ni na poctku ni
kasnije 😆
moja beba ima 5 meseca i od samog starta se izmazam pumpicom. prvom rucnom pa posle sam elektricnom. nije htela da sisa. mleka imam dosta i nisam htela da odustajem budim se nocu da mleko uvek bude sveze. beba mi exstra napreduje. savet svim zenama da ne odustaju sve se moze kad se hoce i borite se za najbolje za svoju bebu. najlakse je odustat
i😊 pozdrav svima...

Cao Marija isti slucaj sam... bebi mojoj su bili jaki mlazevi i kad se zagrcne uplasi se i nece da sisa, evo ja vec aktivno mesec dana se izmlazam.i tako je hranim inace beba ima 2.5 meseca. Sada ja se plasim da je ponovo vratim na siku i da prozivljavam sve to ali opet da.li ovo izmlazanje ok za dojke?
i kod mene je isti slucaj slazem se u potpunosti
Da li može neko da mi kaže da li sme da se podgreva majčino mleko u slučaju da majka radi? Npr. ispumpa tu količinu mleka i stavi u frižider pa u određeno vreme otac stavi flašicu u šerpicu sa vodom i podgreje?
Hvala! Baš sam bila u nedoumici 😣
u toploj vodi sme da se podgreva, ne direktno u serpici i ne u mikrotalasnoj, u frizideru moze mleko da vam stoji cini mi se do dva dana a u zamrzivacu i do par meseci, pa mi zamrzavamo
Nas malisan je sad napunio 7 nedelja i poslednjih dana nocu sisa manje, ali i u vecim razmacima nego danju, tako da redovno imam visak mleka u grudima, i ako to ne iscedim one postaju tvrde. Moje pitanje je za mame koje redovno koje koriste rucnu pumpicu na koji nacin sto brze to odraditi? Ja malo masiram grudi pa pumpam, al mi je nekako tesko da potrefim da mleko izlazi u mlazevima, a i sve to i potraje dvadesetak minuta, sto nocu puno znaci, i na kraju cini mi se da nikad ne uspem do kraja da ih ispraznim, pa ne znam dal radim nesto pogresno, a nigde ne vidim tekst o celoj tehnici ispumpavanja :-) Hvala unapred na odgovoru!
Postavi pumpicu u desnu stranu nikako da stoji uspravno ,pri svakom izmlazavanju u pocetku nece odma da krene mleko moras da pumpas :D...Moja beba ima 3 meseca i od pocetka se izmlazavam nije htela da prihvati dojku...Ako su ti grudi tvrdre uzmi melem "amerde" i masiraj se tokom tusiranja...obavezno maži dojke da ti ne bi popucale ,moze da se desi i malo krv da ti krene nista to nije strasno nemoj da se plasis...Pozdrav! :*
Pogresno je izmlazati se posle podoja jer remetite ritam nadolazenja mleka koji samo beba zna da napravi! Ovako saljete organizmu poruku da je beba pojela vise mleka nego sto je to stvarno uradila, i samo ce Vam dolaziti nepotrebna kolicina mleka!

Zena ne moze imati malo ili puno mleka, vec samo onoliko koliko je beba pojela i koliko joj je potrebno. Koliko beba posisa mleka, toliko mleka dodje u sledecih 24 sata. Dojim 7 meseci i nikada nisam bila ni blizu mastitisa, a beba dobija dovoljne kolicine mleka jer je iskljucivo ona regulator!
Druga stvar je ako ste odvojeni od bebe zbog posla i ako preskacete sa podojima, u svakom drugom slucaju, ako ste stalno sa detetom, nemojte se muciti sa pumpicama jer najbolju pumpicu imate u svom detetu!!!
Koji nonsens ste napisali!
Naravno da se treba izmlazati POSLE PODOJA, da ne bi došlo do mastitisa i zastoja!
Malo je bezveze reci za nekoga da ima srece ako ne znate kroz sta je taj neko prosao.. moj komentar shvatite kao podsticaj ukoliko sumnjate u sebe ili mislite da Vam ne ide dojenje! Ukoliko zarko zelite da dojite svoje dete nemojte lako da odustajete i da se okrecete dohrani, jer je to jedan korak unazad uspostavljanju laktacije! Verujte mi, mleka ce biti, samo budite uporni, nemojte dati nikome da Vas pokoleba pricama da nemate dovoljno mleka!
Ja sam vec u porodilistu imala ranice na bradavicama, uzasno je bolelo prvih dana, meseci, ali sve to prodje.. a moja beba jede najvece blago koje mogu da joj ponudim, a ne kosta nista 😊
Moj savet je (a i strucnjaka) da prve dve nedelje ne koristite pumpice kako bi uspostavili prirodan ritam nadolazenja mleka.
Zena moze imati malo mleka, i mislim da oni upravo o tome govore. Nekim zenama kasnije nadodje mleko pa je potrebna dodatna stimulacija, ili recimo beba nije lepo postavljena, ne zna lepo da sisa ili je umorna i slaba da bi povukla koliko joj zaista treba. U takvim sluvajevima to nije nepotrebna kolicina mleka, vec pomoc da se sto pre dodje do kolicine koja ce zadovoljiti vasu bebu. To sto ste vi imali srece ne znaci da sve druge majke prolaze kroz isto. Uostalom zene su dobijale mastitis i pre pojave pumpica.
probala sam sve varijante,i rucnom i elektricnom pumpicom i bez ikakvih pomagala.Na pocetku dojenja rucna pumpica je ok,ali kasnije kad mleko tece u nekoliko mlazova,mnogo je jednostavnije rucno iscediti mleko.Elektricna pumpica boli kao sam djavo 😈 bez obzira na brzinu. Bar je moje iskustvo takvo.I cini mi se da pumpice jako izvlace bradavice pa moraju dobro da se mazu lanolinom da ne bi popucale.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Deca koja su bila isključivo dojena imaju manju sklonost ka alergijam »
Svaki porođaj je priča za sebe i predstavlja posebno iskustvo za svaku majku »
Zašto je važno promeniti neke navike u vezi sa korišćenjem plastike »
Ključne informacije za sprečavanje gušenja i bezbednost dece tokom obroka i igre »