Komentari za tekst "Majke sa troje dece skupile 20.000 potpisa"

Komentara
8
Ostavite komentar
Majka sam dva divna decaka i smatram da je veoma korisno usvojiti ovakav zakon sirom gradova Srbije. U slucaju podsticanja nataliteta drzava bi se trebala pobrinuti ovakvim merama, jer cemo drugacije izumreti. Plate i nameti su zaista ogromni da bi i sa dve prosecne plate mogli prehraniti porodicu sa preko dvoje dece. Fakultetski obrazovana sam i dajem svaki glas ovakvom podsticaju zarad sprecavanja bele kuge.
Zakon koji treba da se donese je onaj o kome su pricali da ce doneti jos od jula meseca je da trece dete u porodici do 18- te godine prima mesecnu pomoc od drzave! Od skora sam majka troje dece, profesor i magistar( dok je jos postojala magistrature), vrlo svesna, odgovorna i visoko obrazovana zena, na PRVOM mestu majka! I ta pomoc je NEOPHODNA! Ako mislimo da prezivimo kao srpski narod! Obozavam svoj posao, volim da radim, a deca su moj smisao zivota, a njihovi zivoti se obezvrednjuju svakog minuta... U svakoj iole sredjenoj drzavi, za trece dete se dobija ne samo finansijska, nego i raznorazne druge podrske, kao sto je besplatno skolovanje, popusti na sve I svasta itd.... I to je tako godinama unazad!!!!!
Ovaj zakon bi bio samo mali vid podrske porodicama sa troje I vise dece!
Zbog nerazumevanja ogromog znacaja podrske ovom zakonu i nesvesnosti znacaja istog, buducnost nase dece i nasledje koje ostavljamo je vise nego ugrozeno!
ja mislim da je ovo pametno, sve zene koje imaju troje dece i pored primanja ce moci da rade i zarade jos koji dinar da izvedu tu decu na pravi put. i treba drzava da se bori zanatalitet iovako smo atalno u nekoj krizi. ja da nemam svekra i svekrvu ne znam kako bi podigla dvoje dece sa jadnom platom sto imamo muz i ja. DOKLE GOD BUDEMO ZAVIDELI NA TUDJOJ SREĆI I USPEHU NIKAD NEĆEMO BITI SREĆNI!
Razmislite malo. Za buducnost, to je lose. Znaci, sve mislece i obrazovane i odgovorne zene koje imaju jedno ili dvoje dece ce kao i uvek uskladjivati zaradu i poslove, a slucajevi sa margine drustva nece raditi nista, samo ce dodatno pozeleti da imaju vise od dvoje dece i da i dalje radjaju vise od ostalih, sada samo za malo vise novca. To je dobar nacin da se drustvo napuni socijalno ugrozenim slojem, kriminalom i nekulturom. Los predlog. Ne vidim mu ni jednu dobru stranu. Ko je ugrozen treba da zahteva Decji dodatak, koji bi trebalo da bude malo viseg iznosa.
Draga moja, porodice sa troje dece koje ja poznajem - a nije ih malo, su sve sa visoko obrazovanim BAR jednim roditeljem, zaposlena su OBA roditelja, i otvorenih su ociju i planirano usli u roditeljstvo tog tipa! A ti 'slucajevi sa margine' koje pominjes - njih je uvek bilo i bice! A ja cak utopijski gledam i na to - ako bar jednoj takvoj porodici ova 'ogromna' suma o kojoj je rec, pomogne da se mrdne sa margine, pomogne da obrazuje malo tu svoju decu, otvori im vrata nekog boljeg posla... ja sam za! Ta deca nisu deca?? Ne razumem! Niko ne bira gde ce biti rodjen i ko ce mu biti roditelji! Njima je pomoc potrebnija nego Vama i meni, ali to je tema za sasvim drugu a dugu pricu!
Ako se ovaj zakon usvoji, bice to diskriminacija majki na osnovu broja. rodjene dece, i diskriminacija dece. Nadam se da se ovako formulisan predlog zakona nece usvojiti.
Jel to vazi za sve gradove u Srbiji.
Ma ne,potpise sakuplja cela Srbija i dijaspora,a samo ce Beogradjanke imati tu cast da primaju platu na trece dete. Informisite se malo pre nego sto postavite tako glupo pitanje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »