Komentari za tekst "Kako izgleda porođaj u kadi?"

Komentara
11
Ostavite komentar
Hmm ..prema svom iskustvu,toplo preporucujem. Kod nas u austriji i epidural i porodjaj u kadi su besplatni.
Poradjala sam se dva puta, oba puta na Zvezdari, prvi put sa epiduralom i drugi put u kadi. Oba puta je muz bio sa mnom. Epidural mi je dao komfor tokom celog porodjaja, ali kada je imala svoje prednosti - otvorila sam se skroz za dva sata, kao i vecina zena koje udju u kadu (pitajte bilo kod dr sa Zvezdare), vruca voda me je opustala, masaza je bila intezivna tako da sam dobar deo vremena provela zevajuci! Naponi su bili bolni ali kratki, jer ako ste opusteni za vreme kontrakcija cuvate snagu za najbitniji deo - napone i izlazak bebe. Imaju i vodootoran aparatic koji prislone na stomak da bi pratili srce bebe umesto ctg-a. Vecina zena ni ne zna da se kada NE NAPLACUJE, samo treba da imate kod sebe uredne briseve. Ako zatrazite da udjete u kadu moraju da vas puste osim ako imate neku kontraidikaciju, a to koliko si otvorena nema nikakve veze, mozda nekome sluzi kao izgovor. Kada omeksava i otvara grlic.Sjajno iskustvo! Nece vas postedeti bola pri naponima ali ce porodjaj definitivno uciniji mnogo prijatnijim i opustenijim!
Ja sam zelela u vodi da se porodim,bas zbog toga sto nema trenja i sto dete ne dozivljava stres te iz vode u vodu ulazi dok ne udahne prvi put svojim ustima vazduh,ali u Grckoj je to zadovoljstvo pre godinu i po bilo 10 000evra i samo u Atini,a mi nismo bili u materijalnoj mogucnosti tu idiotsku cenu da platimo.U privatnim klinikama su nam trazili od 4000-5000evra,te smo na kraju odlucili da zadrzimo maticne celije u vrednosti od 1950evra i porodjaj obavim u drzavnoj bolnici za 230evra,sve je proslo kako treba,prirodnim putem,bez epidurala naravno,jer sam se pripremila na seminaru za prirodni porodjaj i taj epidural je totalna glupost + sto muze biti poguban za zenu 30% kancera kostiju je kod zena od epidurala...to doktori ne kazu kada epidural predlazu...
Interesuje me cena u Srbiji porodjaja u vodi?Kad budemo planirali drugo dete onda da planiramo i porodjaj u Srbiji ali u vodi kao sto su to radile drevne indijanke:)
Veliki pozdrav svim mamama i trudnicama od nas
I ako sam se ja porađala prirodno na krevetu i bez epidurala, u ovome ne vidim ništa retardirano i mslim da bi svaka žena trebala da ima pravo izbora u smislu načina na koji želi da se porodi ili da li želi da neko blizak njoj prisustvuje porođaju
I ja planiram prirodan porođaj u vodi. Dosta sam se informisala i zaključila da je to najbolje za mene i moju bebu. Svaka žena treba sama da zaroni u svoje umocije i da oslušne na koji način i gde želi da se porodi, jer to jedino i najbolje ona zna. To je pitanje slobodnog izbora i individualne odluke. Naravno, uvek postoji mogućnost da mi boravak u vodi neće goditi. Ništa zato - napustiću bazen i poroditi se na suvom :) Voda ublažava porođajni bol i pomaže većini trudnica, kao što Kornjačica u komentaru iznad kaže. Nisam čitala ni čula da ga prolongira, ali čak ako je i to slučaj kod pojedinih žena, pa bolje je imati i nešto duži porođaj ili lakši i bezbolniji, nego kraći i intenzivno bolan? Zašto se požurivati... porođaj treba da bude divno, osnažujuće iskustvo svake žene a ne bolno i traumatično.
Nigde u tekstu nije spomenuta mogućnost da se žena zapravo i porodi u tom bazenu, ne znam žašto, kada je to upravo i savršen prelaz za bebu, iz majčine utrobe, iz vode u vodu, pa na vazduh i gravitaciju (istraživanja Ruskih naučnika upravu ovu činjenicu sa gravitacijom ističu kao jaku bitnu u korist porođaja u vodi). Beba se naravno ne može udaviti jer dokle god njena koža ne dođe u direktan kontakt sa vazduhom ona i dalje mislim da je zaštićena u majčinom telu. Takođe, do 6.meseca, bebe zadržavaju spontani refleks da ne udišu vodu kada se u njoj nalaze (potražite na YT, ima mnogo videa sa bebama, par meseci starim, koje rone i plivaju, bez problema).
Fotografija je sa bloga na kom sam podelila svoje lepo iskustvo sa porođaja. Ako neka mama misli da bi joj bilo korisno, može pogledati fotke i pročitati tekst na sajtu:
http://www.geravodeli.com/wp/?p=346
@Kornjacice, daj detalje, koliko dugo je to u satima/danima?
Fala na odgovoru.
Ja sam se porodila na ovaj način, moram samo da napomenem da jeste da porođaj u vodi SMANJUJE bol ali ga ne eliminiše. Druga blagodet kade je opuštanje mišića i smanjuje se rizik od cepanja grlića i sl. Dakle nije bilo skroz bezbolno, naprotiv, ali bih opet isto uradila!!
Drage porodilje,
Toplo preporučujem da se bolje raspitate o ovom nacinu porodjaja pre nego sto se za isti odlučite. Da, tacno je da vas opušta, bolovi su znatno manjeg intenziteta, ali sam porodjaj traje duze. VEOMA duze!!!! Ja bih bila srećnija da sam to saznala PRE, a ne posle istog.
Srećno!
Brz i lak porodjaj vam zelim!
Retardirano..
Sad sam 'u terminu' i bas cu da pitam za 'porodjaj u vodi', ali ne verujem da cu biti te srece i da me prime. Koliko sam cula, od onih koje su bile prijavljene retko koja je to i ostvarila, jer im je receno: ili da nisu dovoljno otvorene ili da su previse otvorene, da imaju veci pritisak itd. itd. Javicu kakvi su utisci ako budem imala srece jer mene voda zaista opusta! Pozdrav! :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »