Komentari za tekst "Jesmo li grozne mame ako naša deca jedu ponekad nezdrava čuda?"

Komentara
17
Ostavite komentar
Nije mi jasna i dalje konstantna rasprava o tome kako drugi cuva svoje dete!Zasto se i dalje to radi kad nam je sve dostupno?!?Aman,zar su nase majke imale ovolike knjige o svemu i svacemu pa nas tako odgajale!?Moje misljenje je da cu svoje dete hraniti kako ja hocu,cime god hocu i kad hocu,a ne kako druga mama radi.Svako dete je razlicita individua i ne moze da podnese istu hranu ili nacin odgajanja.Ne radite mame i tate vise ovo,vodite se sopstvenom savescu i mislima,a ovakve rasprave bacite u vodu jer nicemu ne vode.Hranite svoju decu kako mislite da treba,a tudju i ne gledajte i ne zgrazavajte se nad drugim roditeljima,jer se svako od nas muci i trudi na svoj nacin,kako zna i ume
Pametniji komentar nisam skoro procitala,svaka cast. I ja sam istog misljenja.
Ako nemate virsle (u ovom slucaju) kod kuce-nece ih ni traziti ni jesti. Sve ipak zavisi od vas. Ne od njih.
Viršle i paštetu mislim da ne bih mogla nikada da okusim.
Ja ih obozavam! I sta sad? To je moj izbor, a opet Vas postujem. I eto, necemo se sad poubijati sto ja volim, a Vi ne..
Virsle ni moja mama meni nije davala a sad mi je 38 godina.U zivotu sam ih pojela 5 puta!Pre neki dan sam ih jela za dorucak jer ih moj muz obozava i posle pola sata sam se ispovracala!Ista prica je bila i sa pastetom.Ima toliko zdravih i ukisnih obroka da stvarno nema potrebe za tim.Virsle i pastete nisam videla godinama dok se nisam udala.A i muzu sam zabranila da ih jede na kraju.
Moja ćerkica (21 mesec) je trenutno u, kako ja to zovem, "bljak fazi". Za svu kuvanu hranu, koju znam da voli, prvo kaže bljak i odbije, pa malo kasnije traži da je jede. Verujem da je to neki period isprobavanja sopstvene moći odlučivanja i izbora, pa je pustim da bira i odlučuje na manjim stvarima (hoće li jogurt ili kiselo mleko, kupus ili krastavac...).
I moja cura je u takvoj fazi.
Jao...muka mi je od ovih sto decu hrane samo avokadom, prosom ili amarathom..Naravno da mi dete nece jesti sarmu sa 8 meseci ali brate mili sto smarate toliko? Ne dajem detetu ni smoki ni stapice i slicno dok oko mene drugarice daju svojoj deci,pa sta, sad ja njima trebam da popujem? Ne! Svi imamo biblioteke sa odlicnom literaturom i dostupan internet sa tu i tamo dobrim informacijama, ko hoce edukovace se i bez konstantnog popovanja okoline i najboljih majki koje decu hrane iskljucivo BIO (haha daaa kako da ne) proizvodima. Ne tripujte se.
Da li stvarno mislite da je jedini problem u nezdravoj hrani?
Sta je sa vazduhom koji svakodnevno udisemo, vodom koju pijemo?
Moja mala od 16 meseci je do pre 3 nedelja jela sve, uglavnom slano, meso-piletina, jagnjetina, teletina, riba, svo povrce koje je dostupno da bi sad kad joj izbija Zubić koji pravi problem, posto ostali su do sad samo pravili problem sa spavanjem, a ovaj sa svim, naša ishrana svela na instant kasice i teglice ali samo sa žitaricama i vocem, koje je pre slabo jela. Sve ostalo odbija i svako podvaljivanje provali. Nadam se da ce se ovaj period brzo završiti :(
Moja cura nema problema sa zubima za sad,treba jos 5ice da joj izadju.Ali pocela je da izmislja sto se tice hrane ono sto je do skoro jela nece da jede pa sutra kad joj ponudim ona od toga malo pojede,sve zavisi koliko je gladna.Ima 20meseci.Pije sokove ali razredim joj sa malo vode. Voli da pije i caj sa medom.Jedno vreme je volela i mleko da pije a od pre dva tri dana nece mleko,odbija. Za obrok pojede par zalogaja i to je to,a do pre par dana skoro po ceo dan trazi nesto da jede.Ona je vesela curica,po ceo dan je aktivna,skace,igra. Vrv je takav period naisao.Videcemo dokle ce trajati.Pozdrav.
Naravno da nismo grozne majke!Danas je takvo vreme da je ne zdrava hrana svuda dostupna,moja curica voli slatkise ali ne dobija ih previse.Neke slatkisr cak i nece da jede.Dete samo odluci sta hoce a sta nece da jede.I njihov izbor hrane se menja kako rastu.
sve je ok, ali zar baš moraju viršle?? radije bih poslala dete "gladno" u krevet nego mu davala viršle....
ali to sam samo ja...
Apsolutno se slazem sa tobom po pitanju virsli!Kad cujem majke koje se hvale da svojoj deci daju virsle kao da u njima ima kompleks vitamina i minerala,kosa mi se digne!
Ni virsle ni druge nezdrave namirnice ne mozete i potpunosti izbeci, ali je vazno da se u kuci neguju zdrave navike i da se jede raznovrsno (cela porodica, a ne samo deca). Onda i nece biti strasno ako dete pojede neku "gadost" van kuce.
Sto se virsli i ostalih mesnih preradjevina tica, slosa mi se pri pomisli na to sta se zapravo u njima nalazi. Ali dal je moguce da mislite da svu tu problematicnu hranu mozete za uvek drzati podalje od svog deteta? Prvi kontakt ce biti u vrticu, zatim u skoli, onda kada bude dovoljno veliko i nezavisno da brine o svom obroku van kuce, koliko god su mu navike u ishrani zdrave i uprkos tome sta mu se serviralo kuci, sigurna sam da ce sebi kupiti i jesti i virsle, pljeskavice i ostale omrazene stvari. U danasnje vreme, bitka za zdravu hranu je unapred izgubljena. Prvenstveno nam manjkaju zaista ispravne sirovine za pripremu hrane a i drustvena svest i nacin zivota ne idu u prilog zdravoj ishrani.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Pročitajte kada se jagode uvode u ishranu i na šta treba da obratite pažnju... »
Da bi se boja bolje primila najbolje predlažemo da izbelite jaja »