Komentari za tekst "Epiziotomija ili cepanje međice tokom porođaja - kada se mama brže oporavlja?"

Komentara
6
Ostavite komentar
Dva porodjaja sam imala,i dve epiziotomije,odlicno usivena,brzo sam se oporavila,vec u bolnici sam mogla da sedim ,bas lepo iskustvo imam sto se tice porodjaja.
Na prvom porođaju urađena epiziotomija, doktorka se trudila da je izbegne, ali je moja psiha proradila u pogrešnom trenutku i doktorka se naljutila na mene što mora da mi uradi epiziotomiju, nakon čega je beba samo izletela iz mene. Posle porođaja mi je dala lokalnu anesteziju i ušila ranu. nikakvih problema sa zarastanjem rane nisam imala.
Prvi poradjaj, radjena mi je epiziotomija. Vec dvanaestog dana sam prestala da krvarim. Da li je to normalno?
Moje iskustvo: prva trudnoća rađena mala ep. I prelepo usiveno, iskrvarila malo dovoljno da budem na terapiji da mi prepisu fe. oporavak je trajao 2m.Nisam mogla da sedim normalno, da hodam normalno. Drugi porodjaj :veća beba, pocepala sam se ali mislim da me je i secnula na isto mesto onda sam bas iskrvarila jer se svasta nesto izdešavalo, usivena kao svinja, i na hladno posle revizije ponovo sivena od porodjaja je proslo 5h ninasta ne liči, primljene 2 jedinice krvi i 2 jedinice plazme. I oba puta pogode aorticu, u 3 navrata isla da mi skidaju konce i unutra i spolja(to mu dodje jednom nedeljno).došlo je i do promena na klitorisu(što se tiče i izgleda i osećaja i filinga). Ali tada je oporavak trajao par dana, i pored svega toga brže mi je rana zarasla.
A sada za treće strah me hvata.
slažem se, na prvom porođaju rađena epiziotomija i oporavak je bio užasan, morala sam da idem kod dr da mi skinu konce jer mi je bilo sve gore svakog dana.. pakao. a na trećem sam se pocepala i posle dva dana sam mogla da sedim normalno..
Ovo je tacno! Kod prvog porodjaja mi je uradjena epiziotomija, imala sam jake bolove, nisam mogla da sednem skoro mesec dana (mozda je to bilo i iz straha). Drugi porodjaj je bio u Nemackoj, kod iskusnog starijeg ginekologa koji mi nije uradio epiziotomiju, bila sam pocepana, usio je uredno i posle par dana ja sam mogla da sednem, vozila sam auto i brze se oporavila. Moj savet za buduce mame: Ne dovolite da vam rade epiziotomiju! Naglasite to pre porodjaja!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Dojenje u javnosti je i dalje za mnoge tabu tema »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »