Komentari za tekst "Neonatolog otkriva: Šta se dešava sa novorođenim bebama ako je mama pozitivna na kovid-19"

Komentara
2
Ostavite komentar
Sada nam se plasira da je sasvim normalno da bebu tek rodjenu odvoje od mame zbog nekog virusa, stave je u zatvoren prostor (inkubator) i ne dozvoljavaju da se beba i mama maze, ostvare kontakt koza na kozu, zapocnu prvi podoj u prvih sat dva po rodjenu i td, iako postoje mnogobrojne knjige i naucni radovi vrhunskih svjetskih pedijatara koje dokazuju da je podoj u okviru prvih sati zivota kao i kontakt medju mamom i bebom neophodan da bi se dojenje ostvarilo kako treba, kao i to da bebin imunitet itekako zavisi od toga koliko je mazena i pazena beba od strane roditelja. Uz to mama kada boluje od BILO KAKVOG virusa ona automacki luci u mlijeko antitijela koja beba prilikom sisanja uzima i stvara imunitet na taj virus.
Ali ne... mi verujemo "struci", i tome da treba i od rodjenih beba da se distanciramo kako bismo ih "zastitili".
O tome koliko je ucenje o dojenju i pomoc oko istog zastupljena u nasim porodilistima ne treba ni pricati... Sa tim su upoznate sve mame koje su se porodile u nasim porodilistima...
I kako će žena upostaviti dojenje ako slučajno ima koronu.Jer moguće je da je virus prisutan bez simptoma.14 dana da vas odvoje id bebe,pa to je strasno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »