Komentari za tekst "Majke s troje dece traže redovna mesečna primanja"

Komentara
28
Ostavite komentar
Ja sam za da se uvedu primanja za majke sa troje i vise dece jer u ovoj Drzavi svakako je svima jednako tesko
Nikad nama nece biti bolje. Svako gleda samo sebe i ide logokom da tako on nista nece dobiti i sto bi podrzao. Ja imam jedno dete i podrzavam akciju. Mozda se i odlucim za tri, mozda moje dete bude imalo troje, mozda sestra, rodjaka. Sve dok budemo pljuvale sve sto ne moze nama da pomogne i ne treba da nam bude bolje. Osim toga, nije isto jedno ili troje, ni po obavezama ni finansiski. To su pelene, kremice, garderoba, cipele, klopa i sve ostalo sto vam treba puta tri. Da li zaista mislite da je isto?
P.s. imam 26 godina i radim vec 6 godina za 25000. Ovo bi mi svakako pomoglo da se odlucim za vise dece.
Da li mogu u Cacak da skupljam potpise,drzava treba da pruzi pomoc majkama sa troje i vise dece,kazu opada nam natalitet,kako i ne bi kada ne moze da se izdrzava vise,mnogi placaju kiriju i racune a ta pomoc bi znacila za decu koja se skoluju,ja sam majka troje dece i pod kiriju zivi petoclana porodica,i smatram da bi mnogo zena razmisljalo o tome da radja vise dece kada bi znale da imaju podrsku da mogu da izdzavaju vise dece a ujedno i veci broj nataliteta da se dobije
Marija uz tebe sam skupljam i ja potpise. Podrška za sve mame sa troje dece
I ja sam takodje za to da se mamama sa troje dece uvede mesecno primanje posto i ja imam tri decaka al neznam gde u beogradu se prikuplja peticija za to ?
Ja sam za..a i ok mi je ako zena rodi troje dece a jedan od razloga je da ne bi radila..pa sta ni ne treba da radi..radjajte i vi pa nemojte raditi
Vi znate neku zenu koja je rodila decu da ne bi morala da ide na posao???
Naravno nikako samo zbog toga ne treba radjati decu..radjanje je ozbiljna stvar..ali ako bi se pomoglo finansijama zenama porodicama bi bilo lakse i vise ljudi bi pravilo decu..valjda je to jedan od ciljeva..pomoć i mnozenje
Ja isto podrzavam ali smatram da je glupo radjati dete samo da zena ne bi radila. To nije fer prema detetu. Dete treba da bude prioritet, a ne to da zena ne radi.
Prema ideji članica Udruženja, ovaj mesečni iznos dobijale bi majke za treće dete, bez obzira na to da li imaju troje, ili pak više dece.

Ovo treba promeniti. Ako majka ima troje ili vise dece, dodatak treba da dobija za najmladje dete.
Ja sam za i te kako,ja sam dobila otkaz u drzavnoj firmi kad sam ostala prvi put trudna,a radila 5 godina. A najgore sto sam izgubila bebu.Danas je postalo normalno da zena dobije otkaz kad ostane trudna.
Ili sve majke da dobiju bilo kakvu pomoc ili nista.Jer neko dobija socijalnu pomoc deciji dodatak a sad i ovo,a sede kod kuce i nece da rade(jer su navodno nacionalna manjina), a mi radimo za manje od minimalca.
Ne mogu da verujem da uvek ima nekog ko ce da iskritikuje I da ospori sve sto je dobro. Bilo sta. Mame negavne ste za medalju.
Ja radim, muz ne radi nigde. Imamo jedno dete i placamo kiriju, racune, pelene i sve sto je neophodno za dete. Nemamo pravo na deciji jer minimalni prosek zarade u Srbiji tek prelazi minimalnu granicu za bilo koji dodatak. Hleb i hranu nam obezbedjuju njegovi roditelji koji su penzioneri, jer nemamo dovoljno. Umesto mi njima da pomazemo oni pomazu nama, zar nije to sramota?! Mogu da zamislim sta bi bilo tek da imamo troje dece, za drugo nesmem ni da pomislim jer ni za prvo nemamo. SRAMOTA!!!
Vera ima zena koje imaju po troje ili cetvoro dece kao ja npr ja radim bez obzira na sve ali lako je kad imas nekog da to cuva decu ili pomognu oko necega ali kad zivos sa suprugom i decom sam treba da postignes sve i posao i decu i kucu ti verovatno nemas toliko dece ilil imas pomoc sa strane sto se tice obaveza pa zato i nerazumes takve zene
Treba to fino regulisati, zene koje zele da se ostvare kao majke zasluzuju svu pomoć. I to za prvo dete, za drugo jos vise a za trece je apsurd sto ovaj zakon nije vec na snazi.
Vera Vi ocigledno imate dooobro placen posao ili nemate dece kad tako komentarisete...jer bi inace znali koliko je danas 20000din na troje dece.
Slazem se sa Anom i Verom ,zasto bi majke koje imaju troje i vise dece bile bolje od onih koje imaju jedno ili dvoje ... Neka su nama deca ziva i zdrava a mislim da bi drzava trebala da stimulise svaku porodicu sa decom ,makar da svi imaju deciji dodatak,to bi bilo fer
Procitah da najzad postoji online prijava novorodjene bebe! Da li i to da se ukine jer nemaju svi kompjutere?
O da,zasto lepo ne napisete koje zene sticu pravo na tu vrstu pomoci,nije uslov samo imati tri deteta nego i odredjeni broj godina radnog staza,po kojima se odredjuje iznos dodatka za trece dete!
ja sam protiv....zašto bi onda neka žena radila????
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar


Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
U videu je na duhovit način prikazana razlika između dojenja prvog i drugog deteta »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »