Komentari za tekst "Vaša 12. nedelja trudnoće"

Komentara
1709
Ostavite komentar
Ja sam bila 10 nedelja i dr je radio je uz preko stomaka.
Meni su radili preko stomaka, isli su sa mnom suprug i cerka i videli bebicu. Najbolje da bude tu i da ga pozovu unutra kad bude dr krenuo da gleda bebicu. :)
Pozdrav drage trudnice i mame 🤗
Prijateljica mi je nedavno rekla da postoji novcana nadoknada porodiljama koje nisu u radnom odnosu i na evidenviji su biroa za zaposljavanje. Kaze da je isplata 50 000 dinara.
E sad, ona je stanuje u Nisu.
Ja sam u Novom Sadu, pa me interesuje da li neko mozda zna da li je ovo tacno? Znam da grad kao grad daje 30 000 i od drzave se dobija valjda 100 000 dinara.
Pisala sam isto ovo pitanje i na jednoj grupi na Facebook-u, ali niko nije znao konkretan odgovor. Zato me zanima da li je neko odavde malo vise upucen u ovo.
Izvinite na duzini komentara i hvala na odgovorima 🤰🏻❤️
Da, cula sam i ja za tih 300 000 dinara.
Receno je da bi to trebalo od sledece godine jer je predvidjeno novim budzetom za 2020. Nadam se da je tacno jer sam malo skepticna po tom pitanju.
A recimo, ja sam isto nešto čula. Da ćemo za prvo dete umesto 100, dobijati 300 hiljada dinara. Rekli su uskoro. A koliko je to uskoro, ne znam.
Eto i to ne znam ko bi bio kompetentan da da odgovor...
Hvala Bojana. Uglavnom mirujem , jedina aktivnost je do prodavnice i nesto malo uradim po kuci bez forsiranja. Nisam shvatila ozbiljno jer ginekolog nije tako predstavio. Uvek je konstatovao da je sve u redu i plod i materica ali da ne zna sta ce dalje biti. Tek sam pre neki dan procitala na internetu za hematome i bas sam se uplasila. Koristim krinon gel (progesteron) od samog pocetka jer sam imala vantelesnu oplodnju. I dobila sam nesto protiv grceva ali ih za sada nemam. Jos jednom hvala.
Nema na cemu. Cuvaj se i aktivnosti svedi bas na minimum. Ja sam tad imala terapiju utrogestan 2*200 i inekcije progesteron svaki 5 dan. Kad su me primili u bolnicu doktorka je bila u fazonu kako vam ginekolog nije dao i antibiotike uz ovo jer se hematom lako inficira. Ako si u mogucnosti proveri bar d dimer privatno u laboratoriji jer ti je on parametar za koagulaciju, a ti hematomi se i stvaraju sto je krv gusta. Kosta do 2h dinara. Inace, meni je to bila druga trudnoca, prva je bila bez problema i terapija pa nisam bila svesna da ne ide uvek sve lagano. Pozdrav.
Pozdrav svima. 12 sam nedelja i otkrili su pre dve nedelje da imam neku zaostalu krv pored materice koja mora da izadje da ne bi ostetilo matericu. Vec dve nedelje se polako cistim (crna krv) . Juce na uz su rekli da se krv ne smanjuje , da je hematom koji se prostire od pocetka do kraja materice. Plod , materica i grlic su ok. I vec drugi put mi kaze da je za sada ok al ne zna sta ce dalje biti. Naravno da se slogiram na to “Ne znam sta ce biti” Ima li ko slicnih iskustava? Unapred hvala 😊
Nevena moj savet ti je strogo ali strogo mirovanje, znaci samo odlazak do toaleta. Da li su ti dali neku terapiju? Ja sam u drugoj trudnoci imala hematom i nazalost imala sam spontani jer je hematom bio veci od ploda tada kada je pukao. Nisam bila svesna tada da bas moram potpuno da mirujem. Nakon toga sam otkrila trombofiliju i sad sam trudna i imam terapiju. Hematolog mi je rekao da sam i tada morala da imam bar najnizu dozu ovu terapije. Moj savet ti je da odes kod hematologa. Ne zelim da te uplasim, znam dosta zena kojima je hematom nestao ali takodje zelim da te upozorim da se cuvas i uradis sve sto mozes da sve bude u redu. Pozdrav i srecno.
Da li je neko radio ekspertni UZ? Meni ga doktorka nije pomenula niti zakazala, a 22.11. radim dabl test.
Ako mislis na onaj prvi ekspertni - kako ga zovu, on se radi otp kada i dabl. Ja bi proverila sa doktorom na tvom mestu. Meni je zakazan za 27.11. sto mi je kraj 13te nedelje (12+5), kada cu i dabl raditi.
On se radi dosta kasnije, dabl test se radi sada.
Caos...11+3 sam...imam vaginalni svrab...koristim preventivno Utrogestan jer sam u predhodnoj trudnoci koja je bila skoro imala missed...uradila sam vaginalni bris i bris vulve...vaginalni je uredan,bris vulve pozitivan(streptokoka)...doktorka mi je dala daktanol vaginalete i cefaleksin..da li je jos neko imao iskustva sa necim slicnim u ranoj trudnoci,jel treba da se brinem?
Ja samo mogu preporuciti da skuhas caj od kamilice (u 2l vode mozes staviti 4 vrecice) i dodas 2 kasike soda bikarbone, prespes u stakleni bokal ili flasu. Kada se ohladi s tim se peres umjesto vode. Meni je pomoglo za upale, msm da je dobro i za ostale tegobe, ne moze naskoditi jer je prirodno. Ja koristim preventivno od tada i nemam nikakvih tegoba.
Cao. Dali je normalno da jos uvek ne povracam i da jedem kao svinja? Sebe ne poznajem, jedem cokoladu pa posle 5 min kackavalj, pa skuvam grasak i pijem jogurt. Moj muz se krsti. ugojila sam se 4kg do sad... Krvna slika super, beba super napredjuje ♥️
Danas sam preuzela nalaze, šecer mi je 6,3. Imam li razloga za brigu?
Nema razloga za brigu, ali secer u trudnoci treba da bude ispod 5. Potrebno je da odes kod endokrinologa, verovatno ce ti dati da uradis ogtt test i nakon toga mozda lek ili samo dijetu jer je potrebno da smanjis unos secera i ugljenih hidrata. To nije nista strasno, samo moras malo da povedes racuna.
Pozdrav, je l ima neka od vas povremeno bol kao ubod nozem ali kroz vaginu? Meni se javio 2 puta danas 😏
kao da te neko probode u grlic je l da?Imam ga vec evo 3.trudnoca.Nista strasno.Pozdrav
Ja sam također u 12.sedmici i dva dana sam imala isti osjecaj kao da mi jecneko zabio nož u predjelu donjeg dijela stomaka. Baš me uplašilo. ali niue se više ponavljalo odta 2 puta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »